Header

The Blob

Indies Home Entertainment presenteert

The Blob
Synopsis
Een vreemde meteoriet land net buiten een klein dorpje. Een oude man (Olin Howlin) gaat op onderzoek uit. Het blijkt een vreemde gelachtige substantie te zijn: een soort Blob. De man wordt gepakt door de Blob, maar kan door een jong stel gered worden en ze nemen hem mee naar de dokter. Maar de Blob is onderweg, en neemt alles wat op zijn weg komt. Zo ook de man, dokter en zelfs de verpleegster worden verzwolgen. Als het jonge stel melding maakt bij de politie geloven ze hen niet waarop ze beschuldigd worden dit alles te hebben verzonnen.
Ze worden pas begrepen als de Blob zijn opwachting maakt in de locale bioscoop. Iedereen die aan de Blob weet te ontsnappen rent schreeuwend de straat op.
Er is slechts één iemand die weet hoe de blob te stoppen : De jonge Steve McQueen. Hij kwam erachter dat de Blob alleen van warmte houd en daardoor kan groeien. Door een lading brandblussers op hem leeg te spuiten, weet Steve McQueen de Blob te bevriezen.
De blob wordt in bevroren toestand met het vliegtuig gedropt boven de Zuidpool. Alleen de Blob is alleen maar bevroren. Hij is nog niet dood…..

Deze film uit 1958 betekende de doorbraak voor de dan nog jonge Steve McQueen en heeft een typische setting voor deze periode uit de filmgeschiedenis : Tieners en een klein dorpje.

Cast: Steve McQueen, Aneta Corsaut, Earl Rowe, Olin Howland
Writer: Irving H. Millgate
Producer: Jack H. Harris
Director: Irvin S. Yeaworth Jr.

Releasedatum: 21 februari 2006

Genre: Horror
Speelduur: 83 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16:9 (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital mono 2.0
Barcode: 8714025508510

http://www.indies.nl