Header

Lady en de Vagebond vanaf 22 februari

LADY EN DE VAGEBOND - Disney’s 15e Classic - het prachtige, tijdloze, meeslepende verhaal met de onweerstaanbare romantiek en innemende karakters, verschijnt 22 februari 2006 voor het eerst als speciale uitvoering op Disney DVD.
Maak kennis met de lieve maar verwende cockerspaniël Lady en de arme, tevreden stoere straathond Vagebond, die zomaar op elkaar verliefd worden. Samen met de beminnelijke terriër Jock, de speurhond Snuffel, de pekinees en ex-revuester Peggy en de twee slinkse siamese katten Si en Am sorten zij zich in een avontuur dat ze voor altijd samenbrengt.

Walt Disney Pictures presenteert:

Lady en de Vagebond Speciale Uitvoering
Walt Disneys 15e geliefde klassieker is een prachtig tijdloos en meeslepend verhaal met onweerstaanbare romantiek en innemende karakters: Lady, de verwende cockerspaniël; Vagebond, de bastaard met het gouden hart; Jock en Snuffel, Ladys beste vrienden; en Si en Am, twee van de onbetrouwbaarste katten ooit. Met veel uniek bonusmateriaal en niet eerder vertoonde scènes. Op spectaculaire wijze digitaal gerestaureerd - Met supergeluid (DEHT 5.1 Dolby Digital).
Na acht jaar eindelijk weer verkrijgbaar en voor het allereerst als speciale uitvoering op DVD.

In twee verschillende versies:
1-Disc Speciale Uitvoering
(film met niet eerder vertoonde scène en magisch bonusmateriaal)
2-Disc Speciale Uitvoering
(film met niet eerder vertoonde scènes, extra veel nieuw bonusmateriaal,
gelimiteerde oplage met speciale verpakking voor de echte verzamelaars)

Verkrijgbaar vanaf 22 februari 2006
Vanaf 21 februari te huur (1-Disc Speciale Uitvoering)
Oh, hoog in de nacht houden sterren de wacht. Deze nacht heet “Bella Notte”...
Geen Italiaan kan de hemel weerstaan, op zo’n mooie “Bella Notte”
Een ronde maan als een pizza, een nacht vol pracht en praal. De sterren stralen allemaal...

De film is op spectaculaire wijze digitaal gerestaureerd. Bovendien met supergeluid (Disney Enhanced Home Theater Mix 5.1 Dolby Digital).
De geliefde klassieker wordt als Speciale Uitvoering in 2 verschillende versies aangeboden. De 1-Disc Speciale Uitvoering waarop naast de film een niet eerder vertoonde scène en prachtig bonusmateriaal is toegevoegd. Bovendien, in een gelimiteerde oplage met speciale verpakking voor de echte verzamelaars, de 2-Disc Speciale Uitvoering met nooit eerder vertoonde scènes en nóg meer bijzonder bonusmateriaal.

HET VERHAAL
Lady is een prachtige lieve cockerspaniël. Ze woont in een schitterend mooi huis. Ze woont daar al vanaf toen ze heel klein was. Haar baas en bazin, Jim en Lieverd, houden van haar en zij van hen. Hoewel ze een hondenmand heeft, gaat haar voorkeur uit naar een plekje op het bed van haar baasjes. ’s Ochtends wekt ze hen met een ferme lik, ze haalt de krant en ze ontbijten samen. ’s Avonds, als haar baasje thuiskomt, rent ze hem tegenoet en wordt ze lekker geknuffeld en aangehaald. Ze heeft het perfect naar haar zin.
Echt een dame wordt Lady als ze een halsband met een medaille omkrijgt. Het betekent dat ze trouw is en heel wat betekent. Al haar vriendjes, zoals de beminnelijke terriër Jock en de speurhond Snuffel, bewonderen haar.

Op een dag gebeurt er iets raars. Niets kan Lady meer goed doen in huis. Het lijkt wel of niemand haar meer aardig vindt. Zou ze iets fouts gedaan hebben?
Het duurt een hele tijd voor ze weet waarom haar baasjes Jim en Lieverd zo zenuwachtig zijn en geen aandacht meer voor haar hebben. Er is een babytje op komst! Het is een jongen en in april wordt hij geboren.

Wanneer Jim en Lieverd niet lang daarna op reis gaan, past tante Saar op de baby. Zij neemt haar twee Siamese katten Si en Am mee. Wat een krengen zijn dat. Zij vinden zichzelf heel mooi. Ze zijn vooral goed in het uithalen van kattenkwaad. Lady wordt er gek van. En wat doet tante Saar? Zij neemt Lady mee naar de eerste de beste dierenwinkel om haar een muilkorf aan te meten. Niet gewend aan zo’n barbaarse behandeling neemt Lady de benen...
Ver van het mooie huis waar Lady is opgegroeid leeft Vagebond. Hij mag dan wel een straathond zijn, maar zijn trots pakken ze hem niet af. Hij kan vechten als de beste, maakt plezier, woont op het spoorwegterrein en geniet van zijn vrijheid. Zijn eten scharrelt hij zo links en rechts bij elkaar. Hij vindt het best zo.
Dan wordt hij plotseling opgeschrikt door een hels kabaal. Een prachtige cockerspaniël met een muilkorf om, wordt achterna gezeten door een bende straathonden. Hier moet hij ingrijpen. Heel moedig stort Vagebond zich tussen de meute en redt Lady. Hij weet ook wel een manier om haar van die muilkorf te bevrijden en neemt haar mee naar de dierentuin. Een behulpzame bever knaagt haar muilkorf door.
Liefdevol toont Vagebond aan Lady zijn favoriete plekjes en de plaatsen waar hij zijn eten bijeen scharrelt. Deze bijzondere avond viert hij met een bezoek aan het Italiaanse restaurant van Tony, die na het zien van Lady direct in de gaten heeft dat dit een hele speciale avond is. De tafel wordt mooi gedekt, de kaarsjes gaan op tafel en een feestelijke maaltijd van spaghetti met gehaktballetjes wordt tevoorschijn getoverd. En terwijl Tony met een Italiaans accent het romantische lied “Bella Notte” zingt, weten Vagebond en Lady dat ze voor eeuwig bijelkaar horen.

Maar de nacht eindigt minder romantisch. Lady wordt als zwerfhond opgepakt om uiteindelijk in het asiel te belanden tussen een hele reeks andere honden. Daar fluistert iedereen dat Vagebond een rasversierder is. Alle vrouwtjeshonden aanbidden hem. Ze wordt er zenuwachtig van. Het was zo’n mooie avond. Ze voelde vlinders in haar buik en nu vertrouwt ze hem niet meer. Met de staart tussen haar benen wordt ze thuisgebracht en buiten aan de ketting gelegd. Lady voelt zich door iedereen verlaten. Zelfs Snuffel en Jock kunnen haar niet troosten.

Die avond klimt een grote dikke rat de kinderkamer binnen waar de baby ligt te slapen. Lady slaat met luid geblaf alarm, maar tante Saar legt haar het zwijgen op. Vagebond, die op alle beroering is afgekomen, begrijpt direct wat er gaande is en rent het huis binnen om de rat te verjagen. In de strijd tussen Vagebond en de rat valt het wiegje om. Tante Saar is woest. Ze denkt dat Lady een van haar straatvrienden heeft binnengelaten om de baby pijn te doen. Ze sluit Lady in de kelder op en belt het asiel op om Vagebond op te halen.
Gelukkig komt alles toch nog goed. Als Jim en Lieverd later op de avond thuiskomen toont Lady aan Jim de dode rat. Hij beseft direct de ware toedracht. Ook Snuffel en Jock weten nu dat Vagebond het hart op de juiste plaats heeft en niet zomaar een ordinaire vrouwenversierder. Het verhaal eindigt met een dolgelukkige Lady en Vagebond, die samen met Jim, Lieverd, de baby én hun inmiddels geboren jonge honden het kerstfeest vieren.

De 2-Disc Speciale Uitvoering van LADY EN DE VAGEBOND
Gelimiteerde oplage met speciale verpakking voor de echte verzamelaars.
Naast de Disney Classic LADY EN DE VAGEBOND in 5.1 Disney Enhanced Home Theater Mix is nog extra veel magisch BONUSMATERIAAL toegevoegd.

BONUSMATERIAAL
- NIET-GEBRUIKTE SCÈNES
De rollen omgedraaid
De komst van de baby
Niet eerder gebruikt concept
- MUZIEK EN MEER
“Bella Notte”
Muziekvideo uitgevoerd door Steve Tyrell
“The Siamese Cat song”
Op zoek naar een stem voor de katten
Muziekvideo uitgevoerd door Hilary en Haylie Duff
- SPELLEN EN ACTIVITEITEN
Virtuele Disney-puppy (DVD ROM)
Een hondenleven EncyclopeDisney
Jouw diepste blaf
Persoonlijkheidsspel
- ACHTER DE SCHERMEN BIJ DISNEY
Lady’s stamboom: Achtergrondreportage van Lady en de Vagebond "Making of"
Terug naar Marceline
Een echt dametje: Het verhaal van Lady en de Vagebond
Ruwe animatie
Canine Chorus: De muziek van Lady en de Vagebond
Hoe leer je een hond praten: De stemmen in Lady en de Vagenbond
Wat een plaatje; artwork en ontwerp
Epiloog: Terug naar huis
Op zoek naar Lady: het storyboardproces
Originele storyboards uit 1943
Fragmenten uit “Disneyland” TV shows
"The Story of Dogs" - originele uitzending van 1 december 1954
Promotietrailer voor "Story of the Dogs"
Cavalcade OfSong - originele uitzending van 16 februari 1955
Bioscooptrailers
Galerijen Lady en de Vagebond
Visuele ontwikkeling
Ontwerp personages
Lady
Vagebond
De Siamezen
Diverse personages
Storyboard-tekeningen
Layout en achergronden
Productie-foto's

TECHNISCHE SPECIFICATIES 2-disc Speciale Uitvoering
INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÈNE TOEGANG
TAALKEUZE

· Engels - Disney Enhanced Home Theater Mix
· Nederlands - Disney Enhanced Home Theater Mix
· Frans – Disney Surround 5.1
· Duits - Disney Enhanced Home Theater Mix
ONDERTITELING
• Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Duits / Italiaans / Spaans
BEELDFORMAAT
• 16 x 9 – 2.55:1 (TBC)
SPEELDUUR
• 73 minuten (exclusief bonusmateriaal)

De 1-Disc Speciale Uitvoering van LADY EN DE VAGEBOND
Naast de Disney Classic LADY EN DE VAGEBOND in 5.1 Disney Enhanced Home Theater Mix is ook magisch BONUSMATERIAAL toegevoegd.

BONUSMATERIAAL
- NIET-GEBRUIKTE SCÈNES
De rollen omgedraaid
- MUZIEK EN MEER
“Bella Notte”
Muziekvideo uitgevoerd door Steve Tyrell
“The Siamese Cat song”
Muziekvideo uitgevoerd door Hilary en Haylie Duff
- SPELLEN EN ACTIVITEITEN
Virtuele Disney-puppy (DVD ROM)
Jouw diepste blaf
Persoonlijkheidsspel
- ACHTER DE SCHERMEN BIJ DISNEY
Lady’s stamboom: Achtergrondreportage van Lady en de Vagebond "Making of"
Terug naar Marceline
Een echt dametje: Het verhaal van Lady en de Vagebond
Ruwe animatie
Wat een plaatje; artwork en ontwerp
Epiloog: Terug naar huis
Galerijen Lady en de Vagebond
Visuele ontwikkeling
- Ontwerp personages
Lady
Vagebond
De Siamezen
Diverse personages
Storyboard-tekeningen
Layout en achergronden
Productie-foto's

TECHNISCHE SPECIFICATIES 1-disc Speciale Uitvoering
INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÈNE TOEGANG
TAALKEUZE

· Engels - Disney Enhanced Home Theater Mix
· Nederlands - Disney Enhanced Home Theater Mix
· Frans – Disney Surround 5.1
ONDERTITELING
• Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans
BEELDFORMAAT
• 16 x 9 – 2.55:1 (TBC)
SPEELDUUR
• 73 minuten (exclusief bonusmateriaal)

SCHITTERENDER DAN OOIT DANKZIJ DIGITALE RESTAURATIE
Door de spectaculaire wijze waarop LADY EN DE VAGEBOND is gerestaureerd, is het avontuur mooier dan ooit. Stof, haartjes, krassen...; de hele film is volledig nagekeken en opgepoetst. Ook de kleuren zijn grondig onder handen genomen. Deze zijn opgefrist en nu dus nog dieper en feller. Bovendien met supergeluid (DEHT 5.1 Dolby Digital).

WIST U DAT...
... meer dan vier jaar aan LADY EN DE VAGEBOND is gewerkt, waarvoor
... meer dan 2.000.000 schetsen en tekeningen gemaakt zijn door
... 150 Disney artiesten en animators, om uiteindelijk
... 110.000 kleurenbeeldjes te verkrijgen en
... 100 assistent animators meer dan
... 2.800 liter verf nodig hadden om
... duizenden tekeningen in te kleuren?

HET MAKEN VAN DE FILM
22 juni 1955 beleefde LADY EN DE VAGEBOND (Lady and the Tramp) in Amerika zijn première en de film was meteen een groot succes. Honderden animators en artiesten werkten vier jaar lang om dit ontroerende en romantische verhaal tot leven te brengen. LADY EN DE VAGEBOND was voor Walt Disney, de grondlegger van het concern, wel een heel bijzondere film. In feite had hij het verhaal aangedragen. In 1925 gaf hij een kleine Lady cadeau aan zijn vrouw, nadat hij een dinerafspraak vergeten was. Het begin van de film verwijst hiernaar. Toen moest men nog op zoek naar een Vagebond, die men al snel vond in het korte verhaal Happy Dan, The Whistling Dog van Ward Greene.
Frank Thomas en Ollie Johnston zijn twee van de acht directing animators die aan het project meewerkten. Zij werkten gedurende meer dan 55 jaar bij Disney aan tientallen films mee. De andere zes zijn Milt Kahl, John Lounsberry, Wolfgang Reitherman, Eric Larson, Hal King en Les Clark. De regie was in handen van Hamilton Luske, Clyde Geronimi en Wilfred Jackson.
Peggy Lee componeerde samen met Sonny Burke vijf prachtige liedjes.

DE STEMMEN - Nederlandse versie
Vagebond - Johnny Kraaijkamp Jr.
Lady - Angelique de Boer
Jim - Bram van der Vlugt
Lieverd - Anne Wil Blankers
Snuffel - Peter Aryans
Jock - Henk Elsink
Tony - Tom Meijer
Tante Saar - Henni Orri
Peggy en Siamese katten - Nelleke Burg
Toughie - Frits Lambrechts
Bever - Paul van Gorcum
Bul - Hero Muller
Boris en Joe - Arnold Gelderman

De liedjes zijn gezongen door:
Rick Luycx, Janke Dekker, Doris Baaten, Edward Reekers, Pim Roos, Frank Affolter, Bill van Dijk, Lasca Ten Kate en Tom Meyer.

Nasynchronisatie: Meta Sound B.V. Amsterdam – Dialoogopname / geluidtechniek: Meep Mulder – Mixage: Meep Mulder, Henk van Aggele – Productieleiding: Karin Bakker, Mart Kikkert, Hans Hulshof, Wim Pel – Vertaling dialogen: Jan Derk Beck - Vertaling liedjes: Harry Geelen – Zangbegeleiding: John Roos – Regie: Arnold Gelderman.

Gelijk met de 1-Disc Speciale Uitvoering en de 2-Disc Speciale Uitvoering van LADY EN DE VAGEBOND verschijnt dit prachtige tijdloze en meeslepende verhaal vanaf dezelfde datum ook als Duopack;
De 1-Disc Speciale Uitvoering van LADY EN DE VAGEBOND samen met LADY EN DE VAGEBOND 2, waarin het verhaal verhaal verder gaat.

De Speciale Uitvoeringen van LADY EN DE VAGEBOND wordt gedistribueerd door Buena Vista Home Entertainment, een dochteronderneming van The Walt Disney Company.
In de gehele Benelux verzorgen zij de marketing, verkoop en distributie van de Walt Disney, Touchstone, Hollywood Pictures en Buena Vista huur- en koopvideocassettes en DVD’s.

http://www.disney.nl/dvd