Header

Tarzan 2 - The Legend Begins

Reis mee terug naar de adembenemende Afrikaanse jungle om te zien hoe in het gloednieuwe Disney avontuur TARZAN 2 – The Legend Begins Tarzan opgroeit. Een avontuur boordevol humor, actie, schitterende animatie en liefdevolle karakters. Met onweerstaanbare nieuwe liedjes van superster PHIL COLLINS en in de originele versie de stemmen van o.a. GLENN CLOSE, GEORGE CARLIN en de Emmy Award winnende BRAD GARRETT.
Bovendien met veel extra’s, inclusief een featurette en de mogelijkheid om de apentaal onder de knie te krijgen.

Walt Disney Pictures Presenteert:

TARZAN 2 - The Legend Begins
Tzarzan, Tuk, Tantor en alle andere favoriete figuren zijn terug in een compleet nieuw, hilarisch avontuur vol actie. Ga mee terug in de tijd, voor Tarzan koning van de jungle werd en gewoon een speelse jongen was, die probeerde erbij te horen.
Zie hoe hij in het avontuur van zijn leven verzeild raakt.
Met onweerstaanbare nieuwe liedjes van superster PHIL COLLINS en in de originele versie de stemmen van o.a. GLENN CLOSE, GEORGE CARLIN en de Emmy Award winnende BRAD GARRETT.


Vanaf 31 augustus is TARZAN 2- The Legend Begins voor iedereen verkrijgbaar op DVD en Video. Een dag eerder reeds te huur.


TARZAN 2 is het bijzondere, nog niet eerder vertelde verhaal van de jonge Tarzan, die als baby zijn ouders verloor en vervolgens liefdevol in de armen gesloten werd door gorillamoeder Kala. Ondanks de afkeurende blikken van Kerchak de gorillaleider werd hij opgenomen in de groep gorilla’s waar Kala deel van uitmaakte. Als een echte gorilla werd Tarzan opgevoed en hij probeerde dan ook net zo snel en lenig te zijn als zijn apenvriendje Tuk. Zo ontwikkelde hij ook razendsnel alle instincten van een dier.
Zwaaiend en zwevend van boom tot boom leerde hij de grote geheimen van de jungle kennen en werd ook de grootste vrienden met olifantje Tantor. Hij was eigenlijk een gewone speelse jongen, die probeerde erbij te horen.

Maar op een gegeven moment komt Tarzan er achter dat hij niet is zoals de andere gorilla’s. Hij is lang niet zo lenig en ook niet zo sterk. Wie of wat is hij? Waar komt hij vandaan?
Door het feit dat hij anders is brengt hij zijn familie in gevaar. Hij voelt zich schuldig en verdrietig. Misschien is zijn familie wel beter af zonder hem. Hij besluit van huis weg te lopen en zijn eigen weg te gaan. Zijn spannende nieuwe reis brengt hem naar het duistere land Dark Mountain. Daar ontmoet hij de mysterieuze Zugor, die de macht over het hele land heeft.
Samen ontdekken Tarzan en Zugor dat anders zijn niet betekent dat je zwak bent en dat vriendschap en familiebanden het allersterkst zijn.

TARZAN 2 – The Legend Begins
Tarzan – acht jaar oud - voelt zich alleen en in de steek gelaten. Hij voelt zich niet meer thuis bij zijn familie. Dat ligt zeker niet aan gorillamoeder Kala. Zij houdt nog steeds zielsveel van Tarzan, die ze als baby liefdevol in haar armen sloot, nadat hij zijn ouders had verloren. Maar Tarzan is nu oud genoeg om te beseffen dat hij anders is dan de andere gorilla’s. Bovendien wordt hij door veel apen anders behandeld. In feite beschouwen sommige moeders hem als een gevaar voor de grote apenfamilie.

Kala legt uit dat een familie lijkt op een grote boom. Dat alle takken van een boom weliswaar anders zijn, maar dat alle takken bij elkaar een reusachtige sterke boom vormen, die tot aan de hemel kan groeien. Net als een boom moet Tarzan leren dat zijn kracht juist ligt in het feit dat hij anders is.

Maar wanneer gorillamoeder Kala door een dommigheid van Tarzan bijna bij een ongeluk omkomt, weten de andere gorillamoeders het zeker; Tarzan vormt een bedreiging voor hun eigen kinderen. Omdat het zijn eigen schuld was besluit Tarzan zijn uitgebreide familie te verlaten. Niet omdat hij dat wil, maar omdat hij voelt dat hij dat moet doen, om hen te beschermen.

Zwervend door de jungle ontmoet hij Sabor, die hem opjaagt naar het duistere uitgestrekte land Dark Mountain. Daar ontmoet hij een aantal woeste zwerfapen. Het zijn moeder Gunda en haar twee oliedomme zoons Udo en Kago. Meteen zetten ze de aanval in op Tarzan, maar staken de achtervolging als de mysterieuze Zugor zijn stem laat horen: een enorm geluid dat door de hele vallei weerklinkt.
Tarzan rent voor zijn leven. In zijn poging aan het monster te ontsnappen stuit hij op een oude aap die in zijn eentje, als een kluizenaar, in de bergen woont. Tot zijn stomme verbazing blijkt de kluizenaar de mysterieuze Zugor te zijn, die met zijn aanzwellende geluid, versterkt door de rotsen, alle apen op een afstand houdt. Net als Tarzan heeft Zugor lang geleden zijn familie verlaten, omdat hij zich anders voelde. Onder de indruk van zijn geschiedenis, dreigt Tarzan zijn verhaal verder te vertellen, tenzij Zugor hem helpt om erachter te komen wie hij is.

Al snel wordt duidelijk dat Tarzan heel anders is dan de dieren die in de jungle leven. Het zweet breekt Tarzan uit. Zugor daarentegen voelt direct verwantschap. Hij realiseert zich dat ze veel gemeen hebben. Hij stelt Tarzan dan ook voor om bij hem te blijven wonen en een Zugor te worden. Dolgelukkig schreeuwt Tarzan het uit. Een juichkreet die versterkt door de rotswanden, kilometersver te horen is. Ook verweg door olifant Tantor, Tarzan’s vriendje. Samen met de aap Tuk besluit hij Tarzan te zoeken.

Eenmaal gevonden begrijpen ze niet hoe Tarzan heeft kunnen kiezen voor een leven in de bergen en zijn vrienden in de steek heeft kunnen laten. Ook moeder Kala is op zoek gegaan. In de Dark Mountain ontmoet ze Moeder Gunda en haar zoons Udo en Kago, die haar verzekeren dat Tarzan de mysterieuze Zugor is. Met hun wraakgevoelens bedreigen ze nu Kala.
Alleen Tarzan kan zijn moeder redden. Niet door een aap, een Zugor of welk ander dier dan ook te zijn. Juist door Tarzan te zijn. Nu hij weet wie hij is, gebruikt Tarzan zijn unieke talenten en redt zijn moeder.
Hij begrijpt nu dat anders zijn niet betekent dat je zwak bent. Bovendien dat vriendschap en familiebanden het allersterkst zijn.

BONUSMATERIAAL
- Achter de schermen bij Disney
Neem een kijkje bij de totstandkoming van TARZAN 2
Tarzan Jungle weetjes – En leer de apentaal van Edgar Rice Burroughs
De legende komt tot leven – The making of TARZAN 2
- Muziek en meer – Geniet van de muziek van Academy Award winnaar Phil Collins en zing mee met al je favoriete liedjes.
- Spellen en activiteiten
Grommende gorilla’s – Houd de gorillabroers Kago en Uto bezig terwijl je olifant Tantor redt
Tuk en Tantors Junglegids – Ontmoet de dieren in de jungle met een uitleg van je vriendjes aap Tuk en olifantje Tantor.

TECHNISCHE SPECIFICATIES
INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÈNE TOEGANG
TAALKEUZE

• Dolby Digital 5.1: Nederlands / Frans / Engels
ONDERTITELING
• Nederlands / Frans / Engels / Engels voor doven en slechthorenden
BEELDFORMAAT
• 16 x 9 / 1:78:1
SPEELDUUR
• 68 minuten (exclusief bonusmateriaal)

Voorzien van DISNEY’S FASTPLAY - zeer gemakkelijk in gebruik. De film en een selectie van het bonusmateriaal worden automatisch getoond zonder gebruik te hoeven maken van de afstandsbediening.

DE PRODUCTIE
Naar een scenario van JIM KAMMERUD en BRIAN SMITH.
Regie: BRIAN SMITH.
Met in de originele versie de stemmen van o.a. GLENN CLOSE, HARRISON CHAD, BRENDA GRATE, GEORGE CARLIN, BRAD GARRETT en ESTELLE HARRIS.
Met gloednieuwe liedjes van PHIL COLLINS.

Engelse Stemmen
Kala - Glenn Close
Zugor - George Carlin
Uto - Brad Garrett
Tarzan - Harrison Chad
Mama Gunda - Estelle Harris
Kago - Ron Perlman

Nederlandse Stemmen
Kala - Tanneke Hartzuiker
Zugor - Victor Van Swaay
Uto - Paul Klooté
Mama Gunda - Marjolein Algera
Kerchak - Peter Bolhuis
Kaga - Pim Koopman
Young Tarzan - Kas Westerbeek
Young Terk - Merel Burmeister
Young Tantor - Menno Ulenberg

LIEDJES
1. Mensenkind (Son of Man)
2. Weg van huis (Leaving Home (Find My Way))
3. Wie ben ik (Who am I?)

TARZAN 2 - The Legend Begins wordt gedistribueerd door Buena Vista Home Entertainment, een dochteronderneming van The Walt Disney Company. In de gehele Benelux verzorgen zij de marketing, verkoop en distributie van de Walt Disney, Touchstone, Hollywood Pictures en Buena Vista huur- en koopvideocassettes en DVD's.

http://www.disney.nl/dvd