Header

Cinebrasil 2005

Het eerste Braziliaanse filmfestival in Nederland
CINEBRASIL 2005
20 – 25 september in Amsterdam


Brasil Art Factory Foundation kondigt vol trots het eerste Braziliaanse filmfestival van Nederland aan: CINEBRASIL 2005. Nederlands jongste filmfestival vindt plaats van 20 tot en met 25 september in de kleine zaal van KIT Tropentheater in Amsterdam en vertoont zeven actuele Braziliaanse speelfilms en zes korte Braziliaanse films.

De Braziliaanse cultuur is geliefd in Europa. De Braziliaanse muziek, sport, dans en mode hebben allen hun plek veroverd. Maar Brazilië is meer dan samba, carnaval en voetbal. De organisatoren willen met het festival laten zien dat Brazilië zoveel meer te bieden heeft.

De organisatoren van Cinebrasil zijn de uit Rio de Janeiro afkomstige Luca Clark (1965) en Ligia de Almeida (1968), afkomstig uit São Paulo. Beiden wonen sinds 1991 in Nederland en delen de pure liefde en passie voor film.

Bekend met de succesverhalen van Braziliaanse filmfestivals over de hele wereld, zijn de organisatoren ervan overtuigd dat het filmfestival ook in Nederland een plaats verdient.

De acht speelfilms en zes korte films worden op het festival vertoond met Engelstalige ondertiteling. Elk in zijn eigen soort zijn het kwalitatief hoogwaardige films, zowel uit artistiek als technisch oogpunt. Alle vertoonde films zijn met en door Brazilianen gemaakt tussen 2003 en 2005.

Filmliefhebbers, de Braziliaanse gemeenschap in Nederland en iedereen die benieuwd is naar Brazilië zal op het festival verrast, geprikkeld en vermaakt worden.