Front cover: Disney Trivia
Games info
Country: Netherlands Netherlands
Category: Bordspel
Genre: Quiz, Verzamelen
Title: Disney Trivia
Publisher: Mattel
Release Date: ???
UPC: ???
ISBN: ???
Catalog Number: ???
Info
In de trommel zit een uitplooibaar speelbord in de vorm van het hoofd van de bekende Disneymuis: één groot centraal cirkelvormig pad met gekleurde vakjes en twee kleinere cirkels die filmrollen voorstellen en dienen als start- en eindborden.

Elke speler plaatst zijn pion op het startveld en dobbelt om beurt. Het vak waarop je pion eindigt bepaalt welk soort vragen je moet beantwoorden. Het spel bevat twee reeksen vragen van verschillend niveau. De 181 kaarten voor volwassenen (geen enkele aanduiding naar minimum leeftijd) zijn niet makkelijk (maar ja, ik ken ook heel weinig van de Disneywereld). De 182 kaarten voor kinderen (vanaf 5 jaar volgens de informatie op de doos) tonen aan de ene zijde een illustratie van een Disneyfiguur met op de rugzijde vijf verschillende vragen over die figuur of de film waarin die optreedt.

Hoedanook, wie een vraag correct beantwoordt, krijgt een fiche van de kleur en mag die op zijn pion schuiven en verder spelen (een systeem dat we kennen van Trivial Pursuit). Wie vijf verschillende fiches heeft verzameld, dobbelt zijn pion richting eindspeelbord en moet daar vragen beantwoorden die bepaald worden door de medespelers. Wie als eerste een vraag correct beantwoordt als zijn pion op het allerlaatste vakje staat, wint deze quiz.