Header

Buena Vista Voorjaars Line Up

Ook in 2006 lanceert Buena Vista Home Entertainment de mooiste films op DVD.
Nu al kunnen we een aantal belangrijke releasedata noemen van films die in de komende maanden op DVD verschijnen.

Bij deze in het kort op rij de familiefilms, komedies, actiefilms, thrillers…, zowel animatie als live action, die met het mooiste bonusmateriaal zullen verschijnen.

Buena Vista Home Entertainment
lanceert ook in 2006 de mooiste films op dvd

Januari -Juni
25 januari 2006
THE HITCHHIKER’S GUIDE TO THE GALAXY
DON’T LEAVE EARTH WITHOUT IT! Want een WAANZINNIG AVONTUUR vol BIZARRE HUMOR en STATE-OF-THE-ART SPECIAL EFFECTS.
Een superkomische intergalactische comedy, gebaseerd op het wereldberoemde Science Fiction boek van Douglas Adams. Met Martin Freeman, Mos Def, Sam Rockwell, Zooey Deschanel, Bill Nighy, Warwick Davis, Alan Rickman, Helen Mirren, Stephen Fry en John Malkovich. Scenario: Douglas Adams, Karey Kirkpatrick. Regie: Garth Jennings

ALIAS – TV-serie – Het Complete Vierde Seizoen
Ca 15 uur – inclusief zeer bijzonder bonusmateriaal - 6 Disc Set
Volop spetterende actie in het vierde fenomenale seizoen van ALIAS.

THE GOLDEN GIRLS – TV-serie – Het Complete Derde Seizoen
614 minuten – inclusief bonusmateriaal - 4 Disc Set
Onovertroffen komische TV-serie uit de jaren ’80 / ’90.

HOME IMPROVEMENT – TV-serie – Het Complete Derde Seizoen
575 minuten – inclusief bonusmateriaal - 4 Disc Set
Een van de beste komische familie TV-series van de jaren ‘90

22 februari 2006
LADY EN DE VAGEBOND – Speciale Uitvoering
Walt Disneys 15e geliefde klassieker is een tijdloos en meeslepend verhaal met onweerstaanbare romantiek en innemende karakters: Lady, de verwende cockerspaniël; Vagebond, de bastaard met het gouden hart; Jock en Snuffel, Ladys beste vrienden;
en Si en Am, twee van de onbetrouwbaarste katten ooit.
Met veel uniek bonusmateriaal en niet eerder vertoonde scènes.
Op spectaculaire wijze digitaal gerestaureerd - Met supergeluid (DEHT 5.1 Dolby Digital).
Na acht jaar eindelijk weer verkrijgbaar en voor het allereerst als speciale uitvoering op DVD.
In twee verschillende versies:
1-Disc Speciale Uitvoering
(film met niet eerder vertoonde scène en magisch bonusmateriaal)
2-Disc Speciale Uitvoering
(film met niet eerder vertoonde scènes, extra veel nieuw bonusmateriaal,
gelimiteerde oplage met speciale verpakking voor de echte verzamelaars)

8 maart 2006
CINDERELLA MAN – A Fighter’s Tale
Het waargebeurde diepmenselijke verhaal van een man, die door de liefde van en voor zijn gezin, en met ongelooflijk moed, zich uit een uitzichtloze situatie wist terug te knokken. Een man die, liefdevol gesteund door zijn vrouw, het beste in zichzelf naar boven wist te halen, met maar één doel; geld verdienen om zijn gezin te kunnen onderhouden. Een man die tegen de achtergrond van de Grote Depressie, uitgroeide tot het heroïsche boegbeeld van een legioen werkelozen.
Oscar® winnaars Russell Crowe (Gladiator) en Renée Zellweger (Cold Mountain) schitteren in de hoofdrollen van respectievelijk Jim en Mae Braddock. De Oscar® winnende regisseur Ron Howard, die al eerder met Russell Crowe in de hoofdrol de bijzonder film A Beautiful Mind maakte, regisseerde hen. De productie was in handen van Brian Grazer, Ron Howard, Todd Hallowell en Penny Marshall.

22 maart 2006
CHICKEN LITTLE
Geniet van de kleinste held ooit in het grootste avontuur tot nu toe.

Chicken Little is klein, onhandig en druk. Hij lijkt bij lange na niet op zijn grote stoere vader, de haan Buck Cluck, die zich vaak ergert als Chicken Little in zijn ogen weer iets doms doet. Maar Chicken Little is heel inventief en dapper. Hij gaat geen probleem uit de weg en staat altijd klaar voor zijn vrienden De Buitenbeentjes; Malle Abby, Victor Fish en Billy Big. Zijn leven verandert voorgoed als een stukje van de hemel uit de lucht komt vallen. Chicken Little en zijn vrienden zijn de enigen die het mysterie kunnen oplossen en de wereld kunnen redden.

Een enorm grappige Disney computeranimatie film voor de hele familie.
Met, in de Nederlands gesproken versie, de stemmen van Pepijn Gunneweg, Kim-Lian van der Meij, Edwin Rutten, Erik de Vogel, Caroline de Bruijn, Karin Bloemen, Isa Hoes, Erwin Krol en Jack van Gelder. Regie: Mark Dindal.

29 maart 2006
ICE PRINCESS
Een meeslepend verhaal met veel humor over het volgen van je eigen dromen!
Voor boekenwurm Casey Carlyle (Michelle Drachtenberg – Buffy the Vampire Slayer) is het halen van tienen een makkie. Maar populair bij vriendinnen is ze niet en op feestjes zie je haar zelden. Door een speling van het lot krijgt haar leven een nieuwe draai. Ze raakt in de greep van het kunstschaatsen en blijkt talent te hebben. Ze krijgt de kans van haar leven en haar dromen komen uit als ze mag trainen met schaatsster Gen en diens moeder / coach (Kim Cattrall – Sex and the City).

5 april 2006
DARK WATER
Sommige mysteries kunnen beter onopgelost blijven!
Oscar® winnares Jennifer Connelly (A Beautiful Mind), Ariel Gade en Tim Roth schitteren in de huiveringwekkende thriller van Walter Salles .
De perfecte flat waar de gescheiden Dahlia Williams met haar dochtertje een nieuw leven wil beginnen blijkt heel veel geheimen te bevatten. Het plafond begint te lekken, de kranen blijven druppelen, de knoppen in de lift lijken afgebrand. Als ze op onderzoek uitgaat lijkt het alsof het water haar wil insluiten.
Van de schrijver van The Ring.

12 april 2006
GOAL: KICK OFF
Santiago Nunez (Diego Luna – Y tu mama tambien) groeit op in Zuid-Amerika. Hij blijkt een groot voetbaltalent te zijn. 9.500 kilometer van huis krijgt hij in Engeland de kans om zich in de schijnwerpers te spelen. Maar bij Manchester United lijkt het veld altijd modderig en onbespeelbaar. Waar hij vandaan komt regent het nauwelijks. Voor iedere meter op het voetbalveld moet hij knokken. Iedere dag moet hij zich bewijzen dat hij het talent is waar de geldschieters in geloofden. Hij moet risico nemen om zijn droom te verwezenlijken.
Met David Beckham, Zinedine Zidane en Gonzalez Raul,... en Stella Skarsgard (Good Will Hunting) als coach. Regie: Danny Cannon (Judge Dredd).

26 april 2006
JOHAN
Michiel Huisman, Caro Lenssen, Johnny de Mol en Huub Stapel schitteren in deze romantische familiekomedie waarin alles draait om voetbal én Johan, de elfde zoon uit het gezin Dros. In tegenstelling tot zijn broers en zijn vader, die allemaal gek zijn van voetbal, houdt Johan vooral van muziekmaken en zingen. Met buurmeisje Evy kan hij zijn romantische gevoelens delen. Terwijl al zijn broers carrière maken als profvoetballer, en met name zijn broer Johnny bij Ajax, gaat hij zijn eigen droom achterna; zanger worden.
Regie: Nicole van Kilsdonk.

3 mei 2006
FLIGHT PLAN
Vliegtuigingenieur Kyle Pratt (Jodie Foster) vliegt met haar zesjarig dochtertje van Berlijn naar New York. Aan boord van het enorme vliegtuig bevindt zich ook de kist van haar overleden echtgenoot, die kort daarvoor is overleden door een val van hun appartementsgebouw.
Halverwege de vlucht, op 15 kilometer hoogte, krijgt Kyle de nachtmerrie van haar leven. Wanneer ze wakker wordt, zit haar dochtertje niet meer naast haar.
In het hele vliegtuig is geen spoor meer van haar te bekennen. Twijfel en paranoia slaan toe. Volgens de bemanning en andere passagiers is haar dochter nooit aan boord geweest.
Een spannende thriller van Robert Schwentke met Jodie Foster, Peter Sarsgaard en Sean Bean.

24 mei 2006
LADY EN DE VAGEBOND II – Rakkers Avontuur
De legende gaat verder vol beestachtige leuke dieren! Met vijf nieuwe liedjes.
Een nieuw verhaal vol romantiek, actie en humor waarin de legende verder gaat.
Lady en de Vagebond hebben inmiddels hun handen vol aan hun avontuurlijke zoon Rakker en zijn drie hondenzusjes Annette, Colette en Danielle. Vooral Rakker is erg ondeugend. Hij lijkt als twee druppels water op zijn vader Vagebond, toen deze nog jong was. Rakker droomt van een straathondenleven. In zijn drang naar avontuur waagt hij zich ver van huis en ontmoet hij het charmante en eigenwijze straathondje Twinkel.
Al deze titels worden gedistribueerd door Buena Vista Home Entertainment, een dochteronderneming van The Walt Disney Company.
In de gehele Benelux verzorgen zij de marketing, verkoop en distributie van de Walt Disney, Touchstone, Hollywood Pictures en
Buena Vista huur- en koopvideocassettes en DVD’s.

http://www.disney.nl/dvd
http://www.movieminutes.com