Header

Disney zet vaart achter vervolg 'Narnia'

De productie van het vervolg op de avonturenfilm 'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe' begint nog dit jaar. Andrew Adamson is opnieuw aangetrokken als regisseur. Dat maakt Walt Disney Pictures donderdag bekend. De tweede 'Narnia'-film, die 'Caspian' gaat heten, moet volgend jaar met kerst draaien.

Het boek 'Caspian' is het tweede deel in de reeks van zeven boeken van schrijver C.S Lewis en stamt uit 1951. Het is nog niet duidelijk of alle boeken uiteindelijk verfilmd worden. Scenaristen Christopher Markus en Steve McFeeley, die verantwoordelijk waren voor het script van de eerste film, nemen de taak opnieuw op zich. Ook de cast blijft dezelfde.

In 'Caspian' keren Lucy, Edmund en hun neefje Eustaas terug naar het land van Narnia, waar duizend jaar zijn verstreken sinds hun eerste verblijf. Ze raken in een strijd verwikkeld met de wrede koning Miraz, die onrechtmatig op de troon zit. Het doel van de drie is de ware troonopvolger, de jonge prins Caspian, tot koning te laten kronen.

Het eerste deel van 'Narnia' bracht tot nog toe bijna 530 miljoen euro op en draait nog steeds in de bioscopen. Naar verwachting zal de film meer opleveren dan Disney's meest succesvolle productie tot dusver, 'Pirates of the Caribbean: the curse of the black pearl'. Deze film bracht ongeveer 542 miljoen euro in het laatje.

'Narnia' ontving dinsdag drie Oscarnominaties. De film maakt kans op een Academy Award in de categorie├źn make-up, geluidmix en visuele effecten.