Header

Cinderella Man

Buena Vista Home Entertainment presenteert:

Russell Crowe en Renée Zellweger
in de Ron Howard (A Beautiful Mind) film

CINDERELLA MAN
A Fighter’s Tale
Een zeer bijzonder, waargebeurd menselijk verhaal


Te koop op DVD vanaf 8 maart 2006
Te huur vanaf 7 maart
CINDERELLA MAN – A Fighter’s Tale vertelt het waargebeurde diepmenselijke verhaal van een man, die door de liefde van en voor zijn gezin, en met ongelooflijke moed, zich uit een uitzichtloze situatie wist terug te knokken. Een man die, liefdevol gesteund door zijn vrouw, het beste in zichzelf naar boven wist te halen, met maar één doel; geld verdienen om zijn gezin te kunnen onderhouden. Een man die tegen de achtergrond van de Grote Depressie, uitgroeide tot het heroïsche boegbeeld van een legioen werkelozen.

Oscar® winnaars Russell Crowe (Gladiator) en Renée Zellweger (Cold Mountain) schitteren in de hoofdrollen van respectievelijk Jim en Mae Braddock. De Oscar® winnende regisseur Ron Howard, die al eerder met Russell Crowe in de hoofdrol de bijzondere film A Beautiful Mind maakte, regisseerde hen. De productie was in handen van Brian Grazer, Ron Howard, Todd Hallowell en Penny Marshall.

8 maart 2006 verschijnt CINDERELLA MAN – A Fighter’s Tale op DVD. De distributie wordt verzorgd door Buena Vista Home Entertainment.

HET VERHAAL
Jim (Russell Crowe) en Mae Braddock (René Zellweger) vormen met hun kinderen een liefdevol gezin. Ze hebben het, net als vele anderen, niet gemakkelijk. Na de beurskrach van 1929 heeft de Grote Depressie ook bij hen toegeslagen. Het kleine vermogen dat Jim als veelbelovend lichtgewicht bokser, met de bijnaam Cinderella Man, verdiend had, is in één keer verdampt. Armoede wordt ook hun deel. Het mooie warm ingerichte huis hebben ze, zoals vele anderen, moeten verkopen. Van de inboedel is nauwelijks meer iets over. Als bokser is Jim, na een gebroken rechterarm en enkele verloren partijen uitgegangeerd. Geld verdienen in de bokssport is uitgesloten.

Maar er moet brood op de plank komen. Hij heeft een gezin waar hij trots op is. Een vrouw die hem steunt en van wie hij zielsveel houdt. Ze hebben drie prachtkinderen die het beste verdienen.
Met het ene uitzichtloze baantje na het andere probeert hij voor vrouw en kinderen de kost te verdienen. Uren staat hij samen met honderden anderen in een rij om uiteindelijk voor een fooi wat losvaste arbeid te mogen verrichten. Toch kunnen ze nauwelijks de rekeningen betalen.

Thuis blijft zijn vrouw Mae optimistisch. Met een positieve inslag en een warm hart knoopt ze de kleine eindjes aan elkaar. Van niets weet ze toch een warme maaltijd op tafel te zetten en het met haar man en kinderen gezellig te maken. Ze er heilig van overtuigd; vroeg of laat zullen betere tijden aanbreken.

Iedere ochtend gaat Jim, inmiddels sterk vermagerd en in steeds slechtere conditie, op zoek naar werk. Hij beult zich af en de pijn in zijn onderarm speelt weer op. Het is een aanslag op zijn trots want hij kan het dierbaarste wat hij bezit, zijn gezin, niet meer onderhouden.
Hij ziet nauwelijks uitweg en is zelfs aangewezen op de armoehulp.

Mae reageert met gemengde gevoelens als Jim, wanneer een wedstrijddeelnemer aan een bokswedstrijd op het allerlaatste moment afzegt, de kans krijgt om weer in de ring te stappen.
Met zijn magere, ongetrainde lijf heeft hij geen schijn van kans. Maar Jim grijpt de mogelijkheid met beide handen aan. Hij kan zijn gezin niet meer verzorgen, hij heeft geen andere keus.
Het onmogelijke gebeurt. Ronde na ronde blijft hij op de been. De dreunen die hij moet incasseren, treffen nauwelijks doel. Uiteindelijk wordt hij als winnaar uitgeroepen en krijgt cash uitbetaald. Als invaller is het nauwelijks meer dan een fooi, maar toch...
Met grote moeite weet Jim een volgend gevecht af te dwingen. In trance, met zijn gezin op zijn netvlies, wint hij tot ieders verbazing wederom.
Hoewel hij lichter is dan zijn opponenten en geplaagd wordt door de ene blessure na de andere volgen meerdere duels. Steeds lukt het hem om zich uit bijna geslagen positie terug in de wedstrijd te knokken en te winnen.

Het toegestroomde publiek steunt hem massaal. Hier staat een man die het ongelooflijke presteert. Een man die kan incasseren zoals ze zelden gezien hebben. Een man die tot het bittere einde overeind blijft. Steeds met maar één doel voor ogen; geld te verdienen om zijn vrouw en kinderen te kunnen onderhouden.
Het grote legioen werkelozen, dat geen kaartje voor de wedstrijden kan kopen, zit gekluisterd aan de radio. Jim is hun held.
Mae leeft tussen angst en vrees. Naar een wedstrijd kan en wil ze niet. Dit kan niet goed blijven gaan. Diep in haar hart wil ze het liefst dat hij stopt met boksen. Liefdevol verzorgt ze zijn gehavende lichaam.

Dan moet hij het opnemen tegen uitdager en wereldkampioen zwaargewicht Max Bear, berucht door zijn dodelijke slagen.

BONUSMATERIAAL
- Deleted scenes met toelichtingen van Ron Howard.
Intro van Ron Howard
Madison Square Garden en taxi
Ben trekt wapen
Noodspalk
Schoensmeer
Gaarkeuken
Schoenen verkopen in Roosevelt Montage
- Op de eerste rij

Touchstone Home Entertainment. Genre: Drama. Speelduur: 139’. Keuring: 16 jaar, geweld.
Interactieve menu’s. Directe scènetoegang. Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans. Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans.

2.35:1 / 16 x 9.

http://www.movieminutes.com

Te KOOP op DVD vanaf 8 maart 2006 - Te HUUR vanaf 7 maart.

CINDERELLA MAN – A Fighter’s Tale wordt gedistribueerd door Buena Vista Home Entertainment, een dochteronderneming van The Walt Disney Company. In de gehele Benelux verzorgen zij de marketing, verkoop en distributie van de Walt Disney, Touchstone, Hollywood Pictures en Buena Vista huur- en koopvideocassettes en DVD’s.