Header

The Hitchhiker's Guide To The Galaxy vanaf 25 januari

Buena Vista Home Entertainment presenteert:

THE HITCHHIKER’S GUIDE TO THE GALAXY
DON’T LEAVE EARTH WITHOUT IT

COMPLEET GESCHIFT. ABSOLUUT HYSTERISCH. ONGELOOFLIJK ONZINNIG.
Een superkomische intergalactische comedy gebaseerd
op het wereldberoemde Science Fiction boek van Douglas Adams
Met Martin Freeman, Mos Def, Sam Rockwell, Zooey Deschanel,
Bill Nighy, Warwick Davis
Alan Rickman, Helen Mirren, Stephen Fry en John Malkovich
Scenario: Douglas Adams, Karey Kirkpatrick. Regie: Garth Jennings


Te koop op DVD vanaf 25 januari 2006
Te huur vanaf 24 januari


DON’T PANIC
25 januari 2006 verschijnt de superkomische intergalactische comedy THE HITCHHKER’S GUIDE TO THE GALAXY, gebaseerd op het wereldberoemde Science Fiction boek van Douglas Adams, op DVD.
DON’T LEAVE EARTH WITHOUT IT! Want een WAANZINNIG AVONTUUR vol BIZARRE HUMOR en STATE-OF-THE-ART SPECIAL EFFECTS.

OH, I’M SURE YOU THINK THE SPECIAL FEATURES ARE SPECIAL – I DON’T
- Achtergrondreportage van The Hitchhikers Guide to the Galaxy "The making of"
- Handboek extra
- Deleted scenes
Aarde: grotendeels ongevaarlijk
"We gaan winnen"
Onmogelijke krachten
- Echte deleted scenes
Paniek!
Arthur ontsnapt
- Singalong "Tot ziens en bedankt voor de vis"
- Gesproken toelichting

Regisseur Garth Jennings, producent Nick Goldsmith en acteurs Martin Freeman en Bill Nighy
Uitvoerend producent Robbie Stamp en collega van Douglas Adams, Sean Solle

NOG NIET ZOLANG GELEDEN IN HET MELKWEGSTELSEL
Voor de vriendelijke, doodgewone Engelse Arthur Dent (Martin Freeman – Love Actually, The Office) is het een crisisdag. Bulldozers rijden af en aan om zijn huis tegen de vlakte te gooien, zijn boezemvriend Ford Prefect (Mos Def) blijkt een buitenaards wezen te zijn die incognito op Aarde onderzoek doet naar The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, een overlevingsgids voor ruimtereizigers, en de planeet Aarde kan ieder moment vernietigd worden om plaats te maken voor een intergalactische snelweg.

Maar voordat het noodlot finaal toeslaat wordt hij samen met Ford de ruimte ingeschoten. De enige bagage die ze bij zich hebben zijn twee handdoeken – volgens Ford het meest nuttige voorwerp op aarde – en de overlevingsgids voor ruimtereizigers.

De reeks waanzinnige avonturen beginnen met een ontmoeting met de Vogons, een soort vleesklompen, die achter de vernietiging van de Aarde zitten. Erg enthousiast reageren ze niet op de aardbewoner en zijn boezemvriend. Al snel worden de twee de ruimte weer ingegooid.

Al liftend worden ze opgepikt door het ruimteschip Heart of Gold met aan boord de Galactische President Zaphod Beeblebrox (Sam Rockwell) en ex-aardbewoonster Trillian (Zooey Dechanel), waar Arthur een oogje op heeft. Samen met de manisch-depressieve robot Marvin (stem van Alan Rickman) gaan ze op zoek naar de antwoorden op de mysteries uit het leven, het universum en al het andere. Miljoenen jaren geleden immers had een ras superintelligente wezens een computer gemaakt dat de betekenis van alles (de aarde, het leven, de zin ervan,..) zou berekenen.
Het antwoord weten ze al. De juiste vraag moeten ze alleen nog ontdekken. Daarvoor gaan ze op zoek naar de tweede supercomputer, die gebouwd is om de ultieme vraag te berekenen. Intussen blijkt de overlevingsgids The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy onmisbaar bij hun tocht.

Touchstone Home Entertainment. Genre: Science Fiction. Speelduur: 104’. Keuring: 6 jaar, angst, geweld.
Interactieve menu’s. Directe scènetoegang. Taalkeuze: DTS Frans - Dolby Digital 5.1: Engels / Frans. Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans. 2.35:1 / 16 x 9.


http://hitchhikers.movies.go.com/index.html
http://www.movieminutes.com

Te KOOP op DVD vanaf 25 januari 2006 - Te HUUR vanaf 24 januari

THE HITCHHIKER’S GUIDE TO THE GALAXY wordt gedistribueerd door Buena Vista Home Entertainment, een dochteronderneming van The Walt Disney Company. In de gehele Benelux verzorgen zij de marketing, verkoop en distributie van de Walt Disney, Touchstone, Hollywood Pictures en
Buena Vista huur- en koopvideocassettes en DVD’s.