Header

Twee versies van film 'Narnia' in Nederland

Nederland is het eerste land ter wereld waarin de kerstfilm 'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe' met twee verschillende filmkeuringen wordt uitgebracht. Namelijk die van 6 en 12 jaar. Disney speelt hiermee in op de discussie rondom leeftijdskeuringen van familiefilms als 'Harry Potter' en 'De griezelbus'. De filmstudio wil met de maatregel een zo groot mogelijk publiek trekken.


De originele versie van 'Narnia' is toegankelijk voor kinderen vanaf 12 jaar. Deze wordt 'the uncut version' genoemd, zodat er geen verwarring bij de consument ontstaat. Om ook een jongere doelgroep in de gelegenheid te stellen de verfilming van het bekende boek van C.S. Lewis te zien, is de Nederlandse versie zodanig aangepast dat die geschikt wordt geacht voor kinderen vanaf 6 jaar.

'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe' gaat over vier kinderen die via een kastdeur op zolder in de magische wereld van Narnia terechtkomen. Daar worden ze geconfronteerd met een eeuwenoude strijd tussen de legers van het goede, aangevoerd door de reusachtige leeuw Aslan, en de legioenen van het kwade, onder leiding van The White Witch. Op 21 december gaat de film in première.

http://www.nieuws.nl/