Header

Opnamen Pirates of the Caribbean stilgelegd om rovers

De opnamen van de twee vervolgen op de succesfilm 'Pirates of the Caribbean' op het eiland Grand Bahama zijn stilgelegd. Ironisch genoeg, omdat de cast wordt lastiggevallen door rovers. Dat meldt de Britse krant The Times vrijdag. Er zijn zo veel bezittingen gestolen dat de opnamen voorlopig niet worden hervat. De politie op de Bahama's heeft een onderzoek ingesteld naar de misdrijven.

Twee castleden zijn het eiland ontvlucht uit angst voor hun leven. Volgens een locatiemanager zijn ze binnen een maand vier keer lastiggevallen. Laptops, paspoorten en andere persoonlijke bezittingen zijn uit kamers weggehaald. Om welke acteurs het gaat, is niet bekend. Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley zijn de sterren die aan de productie meewerken.

Eerder dit jaar kwam de film in opspraak toen leden van een stam op de Dominicaanse Republiek filmstudio Disney beschuldigden van het aansporen van de mythe dat de stam bestaat uit kannibalen. Dit deden zij naar aanleiding van een scène waarin is te zien hoe het personage van Depp aan een spit hangt. Het grootste deel van de bevolking weigerde hierdoor medewerking te verlenen als figurant.

De opnamen van vervolgfilms zouden volgende maand worden afgerond. In juli volgend jaar komt 'Pirates of the Carribean: dead man's chest' uit. Het jaar daarop moet het derde deel, waarvan de titel nog niet bekend is, gaan draaien.

http://www.nieuws.nl