Header

Toy Story's DVD's

Cowboy WOODY, de coole volautomatische ruimtevaarder BUZZ LIGHTYEAR, Mijnheer AARDAPPELHOOFD, het porseleinen herderinnetje BO PEEP, Dinosaurus REX, de uitrekbare hond SLINKY,... vanaf 23 november 2005 komt al het favoriete speelgoed van de zesjarige ANDY opnieuw tot leven. Vanaf die datum zijn eindelijk weer voor iedereen de Speciale Uitvoeringen verkrijgbaar van TOY STORY en TOY STORY 2. Natuurlijk met het leukste BONUSMATERIAAL.
Vanaf dezelfde datum is ook de TOY BOX COLLECTION verkrijgbaar, waarin beide films - TOY STORY Special 10th Anniversary Edition en TOY STORY 2 Special Edition – samengevoegd zijn.

Walt Disney Home Video en Pixar Animation Studios presenteren...

TERUG VAN WEGGEWEEST!

TOY STORY - Special 10th Anniversary Edition
De eerste volledig computer geanimeerde film – een mijlpaal in de filmgeschiedenis.

TOY STORY 2 - Special Edition
Het favoriete speelgoed is terug.

TOY BOX COLLECTION
TOY STORY - Special 10th Anniversary Edition + TOY STORY 2 - Special Edition


Weer verkrijgbaar vanaf 23 november 2005
Zowel TOY STORY als TOY STORY 2 zijn geregisseerd door John Lasseter. Voor zijn bijzondere prestatie ontving hij ondermeer tijdens de Oscar uitreiking in Hollywood een Special Achievement Award.
Voor beide films componeerde niemand minder dan liedjesschrijver, componist en Grammy Award-winnaar Randy Newman de muziek en nieuwe liedjes.
De Nederlandse stemmen zijn o.a. van Gijs Scholten van Aschat, Kees Prins, Lou Landre, Monique van de Ven, Chiem van Houweninge, Arjan Ederveen en Beatrijs Sluyter, terwijl aan de originele Engelse versie sterren als Tom Hanks en Tim Allen meewerkten.

TOY STORY - Special 10th Anniversary Edition
De eerste volledig computer geanimeerde film – een mijlpaal in de filmgeschiedenis.

HET VERHAAL
De slaapkamer van de zesjarige ANDY staat vol met speelgoed. Het meest fantastische en leuke speelgoed dat je je maar kan bedenken. Andy speelt er graag mee.
Maar, gezamenlijk bewaart het speelgoed een groot geheim. Want ANDY weet niet dat dit speelgoed, onder leiding van WOODY de speelgoed cowboy, een eigen leventje leidt, zodra hij even niet oplet. Hij weet ook niet dat de oh zo flexibele hond SLINKY, de neurotische dinosaurus REX, de opvliegende Mijnheer AARDAPPELHOOFD, spaarpot HAMM en het porseleinen herderinnetje BO PEEP, iedere verjaardag van ANDY opnieuw huiveren bij het idee

dat hij wel eens nieuw speelgoed zou kunnen krijgen. En dat hij van dat speelgoed veel meer zal houden dan van hen. En dat zij dan in de opbergkast terechtkomen.

En dan is het zover. Voor zijn verjaardag krijgt ANDY een super kado. Een volautomatische, supermoderne astronaut. BUZZ LIGHTYEAR is zijn naam. Deze bluffer, deze BUZZ LIGHTYEAR, heeft alles: een laserstraal, uitklapbare vleugels, een karateslag en bovendien kan hij spreken door een systeem voor intergalactische communicatie...

BUZZ wordt al gauw de lieveling van ANDY. En WOODY heeft het nakijken. Iedereen is erg onder de indruk van deze astronaut. Maar BUZZ kampt met één probleem. Hij denkt echt dat hij een Space Ranger is, dé onverschrokken avonturier van een ver melkwegstelsel, die nu op een onbekende planeet is geland.
WOODY probeert zijn lastige rivaal uit te schakelen, maar zijn plan valt in duigen. Samen met BUZZ belandt cowboy WOODY in de harde buitenwereld. En willen ze ooit bij ANDY terugkeren, dan zijn ze verplicht om de handen ineen te slaan.

Dit is het begin van een verrassend en fantastisch avontuur. BUZZ en WOODY komen in de gigantische fast-foodtent Pizza Planet terecht en nog erger, ze belanden samen in handen van SID, ANDY’s nare buurjongen. SID haalt met speelgoed de meest gruwelijke dingen uit.

De twee rivalen BUZZ en WOODY doorstaan samen diverse gevaren, helpen elkaar en worden zo onafscheidelijke vrienden. BUZZ ontdekt dat hij geen echte astronaut is. Maar met de hulp van WOODY ziet hij in dat hij als speelgoed toch ook heel waardevol is. Het is nog niet zo gek om een mooi stuk speelgoed te zijn...

BIJZONDER BONUSMATERIAAL
- De erfenis
- Filmmakers kijken terug
- Niet-gebruikte scènes
Intro niet-gebruikte animatie
Marteling
Regen
- Gesproken toelichting van John Lasseter, Andrew Stanton, Pete Docter, Ralph Eggleston, Bill Reeves, Ralph Guggenheim, Bonnie Arnold
- Spel: De Klauw
- CARS vooruitblik

TECHNISCHE GEGEVENS
INTERACTIEVE MENU’S - DIRECTE SCÈNE TOEGANG – TAALKEUZE: Dolby Digital 5.1 Engels / Frans / Nederlands / Vlaams
ONDERTITELING: Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Nederlands / Frans – BEELDFORMAAT: 16x9 / 1.78:1 – SPEELDUUR (exclusief bonusmateriaal): 77 minuten

DE STEMMEN - De originele versie
WOODY - Tom Hanks
BUZZ LIGHTYEAR - Tim Allen
Mijnheer AARDAPPELHOOFD - Don Rickles
Hond SLINKY - Jim Varney
Dinosaurus REX - Wallace Shawn
Spaarpot HAMM - John Ratzenberger
BO PEEP - Annie Potts
ANDY - John Morris
SID - Erik Von Detten

DE STEMMEN - De Nederlandse versie
WOODY - Gijs Scholten van Aschat
BUZZ LIGHTYEAR - Coen van Vrijberghe-de Coningh
Mijnheer AARDAPPELHOOFD - Ronald van Rillaer
Hond SLINKY - Chiem van Houweninge
Dinosaurus REX - Arjan Ederveen
Spaarpot HAMM - Luk van Mello
BO PEEP - Monique van de Ven
ANDY - Rik van Veldhuizen
SID - Sietse van Leeuwen

DE LIEDJES
Liedjesschrijver / componist en Grammy Award-winnaar Randy Newman componeerde de muziek en schreef drie originele liedjes die hij ook zelf zong: YOU’VE GOT A FRIEND IN ME, STRANGE THINGS en I WILL GO SAILING NO MORE.
De liedjes in de Nederlandse vertaling - IK BEN JOUW BESTE VRIEND, VREEMD SPEL en IK SLA NOOIT MIJN VLEUGELS UIT - worden gezongen door Huub van der Lubbe.

DE PRODUCTIE
Naar een origineel verhaal van: John Lasseter, Pete Docter, Andrew Stanton, Joe Ranft.
Scenario: Jos Whedon, Andrew Stanton, Joel Cohen, Alec Sokolow.
Productie: Ralph Guggenheim, Bonnie Arnold.
Muziek: Randy Newman.
Executive producers: Edwin Catmull, Steve Jobs.
Regie: John Lasseter.

DE NEDERLANDSE VERSIE
Productie: META SOUND BV. Geluidstechniek: Wim Post. Vertaling dialogen: John Tak. Produktie: Karin Bakker, Suzan Overmeer. Begeleiding zang: John Roos.
Vertaling liedjes: Koen van Dijk. Regie: Arnold Gelderman

TOY STORY 2 – Special Edition
Al het favoriete speelgoed is weer terug in TOY STORY 2. Geniet van Cowboy WOODY, astronaut BUZZ LIGHTYEAR, de opvliegende meneer AARDAPPELHOOFD, spaarpot HAMM, de neurotische dinosaurus REX, hond SLINKY en het porceleinen herderinnetje BO PEEP in een nieuw dolkomisch, spannend en liefdevol verhaal. Maar ook nieuwe karakters zoals cowgirl JESSIE, het paard BULLEBEEST, de goudzoeker ZEUR PIET en de fanatieke speelgoedverzamelaar AL maken hun opwachting.

HET VERHAAL
Cowboy WOODY, ANDY’s favoriete speelgoed, verheugt zich er al het hele jaar op. Hij mag met ANDY mee op cowboykamp. De hele week zal hij alleen zijn met ANDY. Al zijn speelgoedvriendjes zoals astronaut BUZZ LIGHTYEAR, de opvliegende Meneer AARAPPELHOOFD, spaarpot HAMM, de neurotische dinosaurus REX, hond SLINKY en het porceleinen herderinnetje BO PEEP zijn een beetje jaloers op WOODY. Toch gunnen ze het hem ook.

Vlak voordat ANDY en WOODY vertrekken gebeurt er echter iets verschrikkelijks. Bij het spelen scheurt WOODY zijn arm. ANDY vindt het maar niets om een kapotte cowboy mee te nemen. Hij wil niet meer met WOODY spelen.
En alsof dit niet al erg genoeg is, dient een tweede rampje zich aan. Alarm!!! Voor het huis van ANDY vindt een rommelmarkt plaats. ANDY’s mam verzamelt allemaal speelgoed waar iets aan kapot is. Ook WHEEZY de pinguïn, die niet meer kan piepen, komt op de rommelmarkt terecht. WOODY kan dit niet aanzien. De poging om haar te redden lukt maar gedeeltelijk. Halverwege komt opeens het buurmeisje aanlopen. Terwijl WHEEZY zich maar net in veiligheid kan stellen, verandert WOODY weer in gewoon speelgoed.

AL McWiggin verzamelt speelgoed. Hij heeft de grootste verzameling die je je maar kunt indenken. Als hij WOODY bij de rommelmarkt ziet liggen krijgt hij een waas voor zijn ogen. Naar deze pop is hij al jaren op zoek. WOODY is namelijk niet zomaar een pop. Ooit was WOODY als cowboy-sheriff de ster in een eigen TV programma. Samen met het paard BULLEBEEST, JESSIE de cowgirl en de goudzoeker ZEUR PIET beleefden ze iedere week de wonderlijkste avonturen in een eigen western. Deze pop is meer dan goud waard. Als hij WOODY in zijn bezit kan krijgen is hij van plan hem samen met BULLEBEEST, JESSIE en de goudzoeker voor heel veel geld aan een museum in Japan te verkopen. Maar ANDY’s mam wil WOODY helemaal niet verkopen. Door een list verdwijnt WOODY echter toch in de tas van de hebzuchtige AL McWiggin.

BUZZ LIGHTYEAR en alle vriendjes zien met afgrijzen de diefstal aan. WOODY moet gered worden uit de handen van die gemene man. Een fantastisch avontuur begint. Met zijn allen zetten ze onder leiding van BUZZ LIGHTYEAR de achtervolging in. In een enorm groot speelgoedpaleis raken ze bijna het spoor bijster. Maar op de hoogste verdieping van het reusachtige gebouw treffen ze dan uiteindelijk WOODY aan.

Opwinding, actie, heldendom en humor wisselen zich in hoog tempo tempo af. Gevaarlijke acties volgen dolkomische situaties op in een race tegen de klok. Uiteindelijk loopt het verhaal gelukkig heel goed af. En we kunnen nu al verklappen dat ANDY bij terugkeer uit het cowboykamp er opeens extra speelgoed bij heeft gekregen. Zowel het paard BULLEBEEST als JESSIE de cowgirl willen voortaan bij WOODY blijven. Voor speelgoed is er namelijk niets mooiers dan gekoesterd te worden door een jongetje of meisje dat van je houdt.

BIJZONDER BONUSMATERIAAL
- Speelgoedkist
- Bloopers
- Spel: Welk speelgoed ben jij?
- Ponkickies
- Interview met de personnages
- Internationale scène
- Achtergrondreportage van Toy Story 2 "The making of"
- Profiel van John Lasseter
- Niet-gebruikte scènes
Godzilla Rex
Naar de overkant
- Gesproken toelichting van John Lasseter, Lee Unkrich, Ash Brannon, Andrew Stanton
- Cars Sneak Peek

TECHNISCHE GEGEVENS
INTERACTIEVE MENU’S - DIRECTE SCÈNE TOEGANG – TAALKEUZE: Dolby Digital 5.1 Engels / Frans / Nederlands / Vlaams
ONDERTITELING: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / BEELDFORMAAT: 16x9 / 1.78:1 – SPEELDUUR (exclusief bonusmateriaal): 92 minuten.

DE STEMMEN - De originele versie
WOODY - Tom Hanks
BUZZ LIGHTYEAR - Tim Allen
JESSIE - Joan Cusack
Goudzoeker ZEUR PIET - Kelsey Grammer
BO PEEP - Annie Potts
Spaarpot HAMM - John Ratzenberger
Mijnheer AARDAPPELHOOFD - Don Rickles
Hond SLINKY - Jim Varney
Dinosaurus REX - Wallace Shawn
AL McWhiggin - Wayne Knight
ANDY - John Morris
ANDY's mam - Laurie Metcalf
Mevr. AARDAPPELHOOFD - Estelle Harris
BARBIE - Jodi Benson
Pinguïn WHEEZY - Joe Ranft
ALIENS - Jeff Pidgeon

DE STEMMEN - De Nederlandse versie
WOODY - Peter Paul Muller
BUZZ LIGHTYEAR - Kees Prins
JESSIE - Angelique de Bruijne
Goudzoeker ZEUR PIET - Lou Landre
BO PEEP - Monique van de Ven
Spaarpot HAMM - Luk van Mello
Mijnheer AARDAPPELHOOFD - Ronald van Rillaer
Hond SLINKY - Chiem van Houweninge
Dinosaurus REX - Arjan Ederveen
AL McWhiggin - Kees van Lier
ANDY - Adriaan van Veldhuizen
ANDY's mam - Beatrijs Sluijter
Mevr. AARDAPPELHOOFD - Corry van der Linden
BARBIE - Marlies Somers
Pinguïn WHEEZY - Reinder van der Naalt
ALIENS - Stan Limburg

DE LIEDJES
Liedjesschrijver / componist en Grammy Award-winnaar Randy Newman componeerde ook voor TOY STORY 2 de muziek en schreef drie originele liedjes die hij ook zelf zong.
De liedjes in de Nederlandse vertaling: IK BEN JOUW BESTE VRIEND wordt gezongen door Peter Paul Muller (WOODY) en Ge Titulaer (WHEEZY de pinguïn), WOODY’S WESTERN wordt gezongen door Peter Paul Muller (Woody) en ZIJ HIELD VAN MIJ wordt gezongen door Plien van Bennekom (JESSIE de cowgirl).

DE PRODUCTIE
De regie van TOY STORY 2 was in handen van John Lasseter, die ook TOY STORY maakte. Helene Plotkin en Karen Robert Jackson verzorgden de productie. Het originele verhaal is geschreven door John Lasseter, Pete Docter, Ash Brannon en Andrew Stanton.

DE NEDERLANDSE VERSIE
Productie: META SOUND BV. Geluidstechniek: Danny van Spreuwel, Peter Oskam. Vertaling dialogen: Judith Dekker. Produktie: Karin Bakker. Regie liedjes: John Roos.
Vertaling liedjes: Koen van Dijk. Regie dialoog: Arnold Gelderman.

TOY BOX COLLECTION
TOY STORY - Special 10th Anniversary Edition + TOY STORY 2 - Special Edition

Twee avondvullende films met een totale speelduur van 169 miuten. Bovendien met bonusmateriaal.

Distributie: Buena Vista Home Entertainment, een dochteronderneming van The Walt Disney Company. In de gehele Benelux verzorgen zij de marketing, verkoop en distributie van de Walt Disney, Touchstone, Hollywood Pictures en Buena Vista huur- en koopvideocassettes en DVD’s.

http://www.disney.nl/dvd