Header

LILO EN STITCH 2 - Stitch heeft een tic

Vlieg over de oceaan mee naar het tropische Hawaï en geniet van Disney's complete nieuwe, hilarische avontuur uit LILO & STITCH 2 - Stitch heeft een tic. In deze hartverwarmende comedy, waarin het avontuur vuit LILO & STITCH verder gaat, zijn nartuurlijk weer de hoofdrollen weggelegd voor de vrolijke spontane Hawaïaanse wildebras Lilo en haar ondeugende, ijzersterke, super intelligente, verwoestende speelkameraad Stitch.
Met nieuwe muziek, drie originele Elvis Presley songs en heel bijzonder bonusmateriaal is LILO & STITCH 2 vanaf 21 september voor iedereen verkrijgbaar op DVD en Video. Een dag eerder reeds te huur

Walt Disney Pictures Presenteert:

LILO EN STITCH 2 - Stitch heeft een tic
Het onvergetelijke verhaal gaat verder...
Een complete nieuwe hilarische film met al je favoriete figuren in een verhaal over het bij elkaar brengen van vrienden en familie, ook al lijken die uit totaal verschillende werelden te komen.
Met nieuwe muziek, drie originele Elvis Presley songs en heel bijzonder bonusmateriaal.

Vanaf 21 september 2005 te koop op DVD en Video
Vanaf 20 september te huur


Het Verhaal
Vóórdat alle 626 experimenten op Hawaï landen, heeft de ondeugende, ijzersterke, itelligente en grappige Stitch, een prima leventje. Alles lijkt perfect te zijn, totdat er bij hem een steekje los komt te zitten.

Stitch krijgt namelijk last van rare nachtmerries. In zijn dromen verwoest hij alles wat hij op zijn weg tegenkomt. Zelfs Lilo ziet hij niet meer staan, dendert met zijn auto dwars door haar huis en krijgt zelfs ruzie met haar.
Dan maakt Lilo hem wakker. Stitch is bang. Wat betekenen die nachtmerries? Lilo weet het direct. Stitch is bang dat hij weer terugkeert naar degene die hij vroeger was; een kwaadaardig iemand die alles kapot wil maken.
Met een paar eenvoudige liefdevolle testen concludeert Lilo dat er niets met Stitch aand e hand kan zijn. Toch is er iets goed mis met Stitch, alleen niemand weet het nog.

In de stad wordt een grote hoelawedstrijd aangekondigd. Ieder meisje wordt uitgenodigt een eigen hoeladans te vezinnen. Samen met hun moeders gaat iedereen aan de slag om de mooiste kostuums te maken en de origineelste danspassen te verzinnen. lilo wordt er stil van. Haar ouders zijn immers omgekomen bij een auto-ongeluk. Dansleraar Kumu neemt Lilo apart en toont haar een foto van een jong meisje. Het is Lilo's moeder die op dezelfde leeftijd als Lilo nu is, de wedstrijd won. Kumu geeft haar, als aanmoediging, de foto. Nu is Lilo eecht vastbesloten de wedstrijd te winnen.
Bijna gaat het nog mis, want ze krijgt het flink aan de stok met een van de andere wedstrijddeelneemsters. Maar Stitch springt bij. Hij zal Lilo helpen om de hoofdprijs in de wacht te slepen.

Ook haar zus Nani wil dat haar moeder trots op haar is. Met alle mogelijke moeite probeert ze een moeder voor Lilo en Stitch te zijn. Bovendien maken ook het eenogige buitenaardse wezen Tante Pliekie en de lichtjes gestoorde wetenschapper Dr. Oom Jumba deel van het huishouden. Voor haar vriendje David heeft ze steeds minder tijd.

Als de hele familie naar een film kijkt, begint Stitch opeens heel gek te doen. Zijn lijf begint te trillen en hij smijt het heerlijke eten van Nani dwars door de kamer. Iedereen is boos op hem. Alleen Jumba, die Stitch heeft uigevonden, is heel erg bezorgd. Stitch schaamt zich dood, maar Lilo vrolijkt hem op met een verhaal over haar held, de Rock-n-Roll legende Elvis Presley. Hij moet altijd proberen zich van zijn goede kant laten zien. Al snel voelt Stitch zich beter, helaas maar voor korte duur.

Samen met de eenogige Tante Pliekie, probeert Dr. Juma met alle voorhanden zijnde technische middelen Stitch weer in orde te brengen. Dat gaat niet zo eenvoudig.
Intussen doet Stitch op de meest onverwachte momenten de meest nare dingen. Iedereen wordt er treurig van.
Uiteindelijk, na veel opwindende gebeurtenissen, blijkt Lilo's onvoorwaardelijke liefde en haar ijzersterke geloof in "Ohana", het Hawaiaanse woord voor familieband, het beste medicijn te zijn. Samen met haar zus Nani, Jumba en al haar dierbaren, redden ze Stitch.

De Hoofdrolspelers
Lilo is een eigenwijs weesje met heel veel fantasie, maar weinig vriendjes.
Ze wordt opgevoed door haar zus die steeds benadrukt hoe belangrijk "Ohana", de Hawaïaanse familieband, is. Het betekent dat je je familie nooit in de steek laat.
Ze droomt van twee dingen: een speelakkertje en een nieuw gezin. Ze is een kei in het Hoela-dansen én is een grote Elvis-fan. Met haar bruisende karakter slaat ze zich door het leven. Maar soms is ze eenzaam en voelt ze zich onbegrepen.

Experiment 626, dat is de naam waaronder Stitch wordt "geboren". Hij is een uniek model, het resultaat van een illegaal buitenaards experiment, ontwikkeld voor één doel: vernietiging. Hij is slimmer dan een supercomputer en haast onverwoestbaar. Achtervolgd door de plaatselijke overheden vlucht hij naar de Aarde, waar hij heel veel paniek veroorzaakt. Met Lilo wordt hij de beste maatjes.

Nani is de oudere zus van Lilo. Na de dood van haar ouders runt zij het huishouden. Dat valt niet mee. Veel liever surft ze op het water en maakt ze plezier met haar vriendjes. Met David bijvoorbeeld.

David Kawena is het vriendje van Nani. Hij doet wat hij kan om haar en Lilo te helpen. Deze surfkampioen met een groot hart heeft toch zo zijn twijfels over het "hondje" van Lilo.

Dokter Jumba is hoofdwetenschapper van het Galactische Ministerie van Defensie die Stitch heeft ontwikkeld. Hoewel hij apetrots is op zijn experiment 626, moet hij hem zo snel mogelijk vernietigen. Anders belandt hij in de gevangenis. Hij wordt samen met de eenogige Pliekie naar de Aarde gestuurd om Stitch op te sporen, maar mag absoluut niet door de Aardbewoners worden ontdekt. Eenmaal op de aarde heeft hij het prima naar zijn zin. Hij heeft besloten daar voorlopig te blijven.

Pliekie is een eenogog buitenaards wezen, gespecialiseerd in de planeet Aarde. Van de Hoge Raadsvrouwe van de Galactische Federatie krijgt hij de opdracht om Jumba in de gaten te houden, zonder de argwaan van de Aardbewoners te wekken. Met Jumba wordt Pliekie de beste maatjes. Als Tante Pliekie besluit ook zij op de aarde te blijven wonen en niet terug te keren.

Bonusmateriaal
Korte Bonusfilm
"Het Experiment Stitch"
Een exclusieve featurette over de afkomst van Stitch, ook wel Experiment 626 genoemd.

Muziek en meer
"Hawaiian roller coaster ride"

Spellen en activiteiten
Waar is Pliekie?
Jumba's Koppelcomputer

Technische Specificaties
Interactiveve Menu's - Directe Scène Toegang
Taalkeuze - Dolby Digital 5.1: Nederlands / Frans / Engels
Ondertiteling - Nederlands / Frans / Engels / Engels vor doven en slechthorenden
Beeldformaat - 16 x 9 / 1.78:1
Speelduur - 65 minuten (exclusief bonusmateriaal)

Liedjes
Met drie originele Elvis Presley Songs:
Stop, Look And Listen
I Need Your Love Tonight
Rubber Neckin'
Tevens met de songs:
Always
Hawaiian Rollercoaster

De Engelse stemmen
Stitch - Chris sanders
Lilo - Dakota Fanning
Nani - Tia Carrere
Jumba - David Ogden Stiers
Pliekie - Kevin McDonald
Kumu - Kunewa Mook
David - Jason Scott Lee

De Nederlandse stemmen
Stitch - Bob Van Der Houven
Lilo - Demi Kruimer
Nani - Nurlaila Karim
Jumba - Huib Broos
Pliekie - Bram Bart
Kumu - Freddy Gumbs
David - John Jones

Crew
Regisseurs - Tony Leondis & Michael Labash
Producent - Chris Chase
Scenarioschrijvers - Tony Leondis, Michael Labash, Alexa Junge, Eddie Guzilian
Songs - Alexa Junge, Jeanine Tesori, Elvis Presley
Muziekscore - Joel McNeely

LILO & STITCh 2 - Stitch heeft een tic wordt gedtribueerd door Buena Vista Home Entertainment, een dochteronderneming van The Walt Disney Company. In de gehele Benelux verzorgen zij de marketing, verkoop en distributie van de Walt Disney, Touchstone, Hollywood Pictures en Buena Vista huur- en koopvideocassettes en DVD's.

http://www.disney.nl/dvd