Header

Kwartaalcijfers Disney

Kwartaalcijfers van Disney


Disney deed het goed met tv en slecht met dvd's.

Laatste acte voor Eisner
Walt Disney Co. kwam met cijfers over haar derde kwartaal, de maanden april-mei-juni 2005, en die waren opvallend goed ondanks het eerste verlies in vier jaar tijd van de filmstudio, het hart van het bedrijf.

De nettowinst nam met een kleine 40 procent toe, tot 850 miljoen dollar, bij een omzetgroei van 3 procent tot 7,7 miljard dollar.

Het waren de laatste cijfers van de omstreden bestuursvoorzitter Michael Eisner, die op 1 oktober wordt opgevolgd door zijn rechterhand, Bob Iger. Eisner stond persoonlijk pers en investeerders te woord met de goede resultaten. De koers steeg nabeurs met 3 procent, tot 26,14 dollar.

Disney's tv-zenders zoals ABC en ESDPN, deden het heel goed, met 16 procent meer omzet, tot 3,4 miljard dollar en 48 procent meer brutowinst, tot 1 miljard dollar.

De omzet in films daalde met 15 procent tot 1,5 miljard dollar, vooral als gevolg van tegenvallende dvd-verkopen, waarmee heel Hollywood te kampen heeft. Disney wil als antwoord de films sneller op dvd gaan uitbrengen. Over verlaging van de hoge prijzen voor dvd's sprak het bedrijf niet.

(bron: planet.nl / )