Header

Buena Vista ondersteunt UMD (Universal Media Disc)

Buena Vista ondersteunt nieuwe format UMD (Universal Media Disc)
Eerste releases eind september: Pirates of the Caribbean en King Arthur the Director’s Cut
November nieuwe releases zoals Herbie Fully Loaded en Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Aansluitend op de introductie begin september van de PSP (PlayStation Portable) door Sony, start Buena Vista vanaf eind september 2005 met de release van enkele filmtitels op het nieuwe format UMD (Universal Media Disc).

Als eerste zullen de toppers Pirates of the Caribbean en King Arthur the Director’s Cut op UMD verschijnen. Vanaf november zullen ook nieuwe releases als Herbie Fully Loaded en Hitchhiker’s Guide to the Galaxy gelijktijdig met de DVD release op UMD uitkomen.

Buena Vista verwacht dat de consumenten verkoopprijs zal uitkomen tussen de € 24,99 en € 29,99. Hiermee liggen de prijzen iets hoger dan de huidige DVD prijzen voor nieuwe topreleases. Dezelfde strategie die destijds gehanteerd is bij de introductie van DVD in de VHS videomarkt wordt gevolgd, waarbij in eerste instantie wordt gemikt op de zogenaamde "early adopters". Voor PSP en UMD zullen dat met name de wat oudere, hardcore gamers zijn, voornamelijk mannen 18-34 jaar. In deze fase zullen UMD's in de winkel vooral te vinden zijn bij de games afdelingen, zij aan zij met de PSP hardware. Pas later zal de doelgroep uitbreiden naar jongere gamers en families, en zullen UMD's eventueel ook in de DVD secties komen te staan.

Buena Vista verwacht dat de nieuwe multifunctionele PSP console een complementair effect zal hebben op de filmmarkt, en het product film en in bijzonder het "on-the-road" gebruik van film nog meer zal promoten.

Voor de toekomst verwacht Buena Vista dat het consumeren van film buiten de eigen huiskamer steeds belangrijker gaat worden. Een goed voorbeeld is de populariteit van de DVD players in auto’s voor de kinderen op de achterbank. Maar er kan ook gedacht worden aan het bekijken van film op een vakantiebestemming middels een AVI-out aansluiting. Ook bij de succesvolle Ipod en MP3 spelers zie je deze ontwikkeling. De toestellen worden niet meer alleen als portable audio gebruikt, maar ook als portable harddisc. Consumenten willen de digitale media van thuis ook buitenshuis kunnen gebruiken en andersom.