Header

Nieuw op myLum

Streamingdienst myLum lanceert in september twee ijzersterke Poolse series en een Japanse filmcollectieKlangor S1, OZU Collection deel 2 en Adam Kruk S2

In september lanceert streamingdienst myLum, van Lumière, twee ijzersterke Poolse misdaad series en deJapanse Ozu-filmcollectie voor de echte liefhebbers van internationale videocontent. De OZU collectie, van regisseur Yasujirô Ozu bevat zijn zeven bekendste films, waaronder Tokyo Story die werd overladen met lovende recensies. De Poolse serie Klangor is één van de indringende noir series die onderdeel uitmaakt van de opkomende golf van kwaliteitsseries uit Oost-Europa, evenals Adam Kruk S2, die op X op het platform verschijnt.

Klangor seizoen 1
Klangor is de spannende 8-delige Poolse dramaserie waarin een vader, die niets meer te verliezen heeft, op zoek gaat naar zijn vermiste dochter.

Vierentwintig uur na de ontsnapping van een psychotische gevangene verdwijnt de tienerdochter van een gevangenispsycholoog na een avondje uit. Wanneer het levenloze lichaam van haar geheime vriendje gevonden wordt, start haar vader een zoektocht. Hoe dieper hij graaft, hoe groter het onbegrip binnen zijn huwelijk wordt...


Release: 23 september op myLum en 27 september op DVD
Speelduur: 8x 60 min
Taal: Pools
Kijkwijzer: 16 jaar, geweld en grof taalgebruik

OZU Collection deel 2
Deze collectie bevat zeven films van de Japanse grootmeester OZU. Vier kleurenfilms en drie zwart-wit films van zijn hand zijn nu voor het eerst gebundeld. De box bevat de kleurenfilms Equinox Flower (Higanbana, 1958), Good Morning (Ohayo, 1959), Late Autumn (Akibiyori,1960) en An Autumn (Afternoon Sanma no aji, 1960), en de zwart-wit films Late Spring (Banshun, 1949), Early Summer (Bakushu, 1951) en Ozu’s bekendste meesterwerk Tokyo Story (Tokyo monogatari, 1953).

Zijn werk geldt als inspiratiebron voor talrijke grootmeesters zoals Martin Scorsese, Jim Jarmusch en Wim Wenders. De OZU Collection, die al lovende recensies ontving, waaronder 5* van HUMO en Focus Knack, is een niet te missen verzameling voor elke filmliefhebber.


Release: 16 september op myLum en 27 september op DVD
Speelduur: 822 min
Taal: Japans
Kijkwijzer: Alle Leeftijden

Adam Kruk seizoen 2
In het tweede seizoen van deze donkere Poolse misdaadreeks volgen we de gekwelde politieagent Adam Kruk. Drie jaar nadat hij de zaak van een ontvoerde jongen heeft opgelost, keert politieagent Adam Kruk met zijn gezin voorgoed terug naar zijn geboorteplaats. Kruk krijgt meteen een nieuwe zaak toegewezen en komt terecht in een illegaal netwerk van tabakssmokkel met lokale maffiabendes die elkaar bestrijden. Wanneer hij met zijn nieuwe collega Justyna de gangsters op de hielen zit brengt hij niet alleen zijn eigen leven in gevaar maar ook dat van zijn familie.


Release: 30 september op myLum en 27 september op DVD
Speelduur: 6x 55 min
Taal: Pools
Kijkwijzer: 16 jaar, Geweld en Grof taalgebruik

Over myLum
In een wereld met steeds meer all-you-can-eat streaming abonnementen, zet Lumière met myLum in op een eigenzinnige streamingdienst. We bieden een aantrekkelijk en legaal online alternatief voor onze kwaliteitsseries en -films op dvd en blu-ray, wat piraterij voorkomt. Voor film- en seriefans die het liefst à la carte kijken en kopen in plaats van eindeloos streamen en huren, is myLum een speciaal samengestelde gids met een zorgvuldige selectie van Europa’s mooiste series en films.