Header

Margrete Queen of the North: Vanaf 9 sept op myLum en 27 sept op DVD

Margrete Queen of the NorthVanaf 9 september op myLum en vanaf 27 september op DVD

Margrete Queen of the North vertelt het verhaal van één van de machtigste vrouwen in de Europese geschiedenis. Koningin Margrete heeft vrede gesticht tussen Denemarken, Noorwegen en Zweden. Terwijl ze bouwt aan een Scandinavische grootmacht, spant een groep vijanden tegen haar samen in een meedogenloos complot.

Vanaf 9 september is het op myLum genieten voor liefhebbers van historische drama´s met de miniserie Margrete Queen of the North. Je wordt meegenomen naar de intriges die zich afspelen achter de dikke kasteelmuren in het Scandinavië van 1402. Koningin Margrete heeft bereikt wat een man nooit eerder is gelukt. Ze heeft Denemarken, Noorwegen en Zweden samengebracht in een vreedzame unie, die ze regeert via haar jonge, geadopteerde zoon Erik. De vrede wordt echter geteisterd door vijanden, die samenzweren om Margrete uit het veld te slaan.

Synopsis
Samenzweringen, prachtige kostuums en een ijzersterke cast. Het zijn de ingrediënten die Margrete Queen of the North een historisch drama maken om je vingers bij af te likken. Het jaar is 1402 en koningin Margrete werkt hard aan het vestigen van een Scandinavische grootmacht. Ze heeft het voor elkaar gekregen om Denemarken, Noorwegen en Zweden te verbinden in een vreedzame unie. Maar ze weet ook dat er vijanden op de loer liggen, die uit zijn op macht en het verstoren van de orde.


Om de status van de unie veilig te stellen, plant Margrete een alliantie met Engeland. Ze arrangeert een huwelijk tussen haar geadopteerde zoon Erik en een Engelse prinses. Maar dan wordt Margrete het doelwit van een kolossale samenzwering, die haar en alles waar ze in gelooft kan verwoesten.

Een meeslepend historisch verhaal geregisseerd door Charlotte Sieling, één van de meest geprezen regisseurs van Denemarken (Borgen, The Killing, The Bridge en Homeland). Met Trine Dyrholm als een overtuigende, geteisterde koningin Margrete en een rol voor Jakob Oftebro, die ook Agent Hammilton speelt.

Releasedatum: 9 september op myLum en 27 september op dvd
Speelduur: 3 x 40 minuten
Taal: Deens, Zweeds, Noors, Engels, Duits, Frans
Genre: Historisch drama
Leeftijd: 12 jaar, geweld, angst en grof taalgebruik


Over myLum
In een wereld waarin de 'all you can eat' streaming abonnementen zich opstapelen kiest Lumière bewust voor een 'a la carte' service waarin (meestal gloednieuwe en soms zelfs exclusieve) series per stuk gekocht (en voor altijd gehouden) kunnen worden. Ze zijn een lokale speler met kantoren in Gent en Amsterdam, en in plaats van voor een groot volume te kiezen, maken ze een kleine maar fijne selectie van kwaliteitsfilms en series voor hun service www.mylum.tv. Dit model zorgt er ook voor dat ze altijd een eerlijk deel van de opbrengsten kunnen betalen aan de makers van de films en series, iets wat ze heel belangrijk vinden. Bovendien kunnen loyale klanten genieten van een vaste korting en allerlei extra’s, zoals gratis series!

Je kunt de Lumière series en films kopen en direct bekijken in de beste kwaliteit via je (smart)tv, pc, tablet of smartphone via www.mylum.tv.

De myLum app kan je downloaden in de App Store of Google Play store, en zo kun je streamen via Chromecast of Airplay naar je TV.