Header

Derde seizoen van internationaal geprezen serie | My Brilliant Friend

My Brilliant FriendVanaf 17 juni op myLum en vanaf 28 juni op DVD

Het derde seizoen van de internationaal geprezen serie over twee Napolitaanse vriendinnen beleeft haar Nederlandse première op 17 juni via streamingplatform myLum.

Seizoen 3 van de HBO serie gebaseerd op de populaire romans van de Italiaanse schrijfster Elena Ferrante is vanaf 17 juni te zien op myLum. Een cineastisch coming of age verhaal van twee vriendinnen met tegengestelde karakters die opgroeien in de sloppenwijken van het naoorlogse Napels. My Brilliant Friend geeft een indringende kijk in de levens van twee sterke vrouwen die hun weg proberen vinden in deze wereld, durven te kiezen voor zichzelf en waarbij zij altijd een connectie voelen met elkaar.

Synopsis
Wanneer haar beste vriendin Lila ineens spoorloos verdwijnt uit haar leven, besluit de oude schrijfster Elena het verhaal van hun levenslange vriendschap op te schrijven.


In het derde seizoen van My Brilliant Friend vertelt ze hoe de inmiddels jonge vrouwen hun leven proberen op te bouwen in Napels. Lila probeert zich staande te houden als een alleenstaande moeder, terwijl ze fabriekswerk doet onder zware omstandigheden. Elena heeft net een succesvolle roman uitgebracht en probeert haar stem te vinden als jonge schrijfster. Hoewel hun levens sterk van elkaar verschillen, blijven de vriendinnen verenigd door hun onmiskenbare band

In Nederland is de serie vanaf 17 juni exclusief op MyLum te bekijken. Seizoen 1 en 2 zijn ook via MyLum te zien.

Releasedatum: 17 juni op myLum en vanaf 28 juni op DVD
Speelduur: 8 afleveringen van 45 minuten
Taal: Italiaans
Leeftijd: 12+, angst, geweld en grof taalgebruik

Voor deze serie werkte HBO samen met de Italiaanse omroep RAI.

Over myLum
In een wereld waarin de 'all you can eat' streaming abonnementen zich opstapelen kiest Lumière bewust voor een 'a la carte' service waarin (meestal gloednieuwe en soms zelfs exclusieve) series per stuk gekocht (en voor altijd gehouden) kunnen worden. Ze zijn een lokale speler met kantoren in Gent en Amsterdam, en in plaats van voor een groot volume te kiezen, maken ze een kleine maar fijne selectie van kwaliteitsfilms en series voor hun service www.mylum.tv. Dit model zorgt er ook voor dat ze altijd een eerlijk deel van de opbrengsten kunnen betalen aan de makers van de films en series, iets wat ze heel belangrijk vinden. Bovendien kunnen loyale klanten genieten van een vaste korting en allerlei extra’s, zoals gratis series!

Je kunt de Lumière series en films kopen en direct bekijken in de beste kwaliteit via je (smart)tv, pc, tablet of smartphone via www.mylum.tv.