Header

Natuurdocumentaires in de bioscoop op Earth Day - 22 april


22 april: Earth DayZes natuurdocumentaires in Pathé bioscopen

Vrijdag 22 april staat de wereld stil bij Earth Day. In Nederland besteden Pathé bioscopen op ‘De Dag van de Aarde’ i.s.m. M&N Media Group en WNF speciale aandacht aan de zes prachtige natuurdocumentaires van Nature on Tour. Onder meer Sounds of the South (van Hubert Neufeld met Ruben Hein) en Nederland Onder Water (van Arthur de Bruin), twee verwonderende en inspirerende documentaires over de natuur, wildlife en het klimaat, zijn op 22 april in het hele land in de bioscoop te zien. Bekijk alle Nature on Tour-titels op www.pathe.nl/natureontour

Sounds of the South – Ruben Hein in Antarctica - Bekijk hier de trailer
In Sounds of the South, een verhalende documentaire met de focus op muziek en cinematografie, nemen zanger en pianist Ruben Hein en regisseur Hubert Neufeld (Apropos. Verkäufer und Geschichten) de kijker mee naar Antarctica. Voor Ruben, van jongs af aan een fanatieke vogelaar, was deze reis zijn ultieme droom. In Sounds of the South verkent hij zijn liefde voor de natuur en het dierenrijk, waaruit hij veel inspiratie voor zijn muziek haalt. De film, prachtig gefilmd door Hubert Neufeld die meerdere poolexpedities succesvol in beeld heeft gebracht, laat de interactie zien tussen natuur en muziek, waarbij verwondering en emotie het creatieve proces voeden.

Nederland Onder Water – duik in onze onbekende onderwaternatuur - Bekijk hier de trailer
In 2017 ontstond bij Arthur de Bruin, die naast filmmaker ook visonderzoeker bij RAVON (Reptielen, Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) is, het eerste idee voor een film over de diversiteit van de onderwaternatuur in Nederland. Nu 4 jaar later presenteert de Bruin i.s.m. producent Ispida Wildlife Productions (Marker Wadden, WOLF) en AVROTROS, Nederland Onder Water, een adembenemende film waarin de natuur zelf spreekt en een wereld toont die we nooit eerder zagen. Voor het eerst zien we de nog onbekende, maar buitengewoon rijke Nederlandse onderwaternatuur in volle glorie, verteld door Gijs Scholten van Aschat.

Per 100 bezoekers plaats Pathé een zonnepaneel
Omdat aandacht en inspanning voor onze planeet en natuur altijd nodig is, organiseert Pathé ter aanvulling op de zes Nature on Tour docs samen met haar bezoekers op Earth Day een actie die blijvend impact heeft. Ter ere van Earth Day plaatst Pathé op vrijdag 22 april voor iedere honderd bezoekers één zonnepaneel op het dak van Pathé Arena.