Header

myLum kondigt seizoen 2 van Bäckström aan

Bäckström S2Vanaf 29 april op myLum

In het tweede seizoen van Bäckström wordt de arrogante meesterdetective Evert Bäckström zelf in het nauw gedreven wanneer zijn aartsrivaal advocaat Tomas Eriksson op mysterieuze wijze wordt vermoord.

Het tweede seizoen van Bäckström is vanaf 29 april te zien op myLum. In deze Zweedse detective volgen we toprechercheur Evert Bäckström, die de kranten haalt met zijn gave om zelfs de meest ingewikkelde moordzaken snel op te lossen. Maar wanneer zijn aartsrivaal Tomas Eriksson wordt vermoord, blijkt het lastig om emoties niet in de weg te laten komen van het onderzoek. De serie is gebaseerd op de boeken van schrijver en professor in de criminologie Leif GW Persson.


Synopsis
Advocaat Tomas Eriksson, de aartsrivaal van Bäckström, wordt onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen. Het blijft echter niet bij één moord. Hoe dieper Bäckström en zijn collega Ankan Carlsson in de zaak duiken, hoe meer slachtoffers er volgen. Het motief voor de moorden wijst in de richting van een waardevolle muziekdoos uit Rusland, waarop een vergulde Pinokkio staat afgebeeld. Er lijkt een vloek te rusten op dit antieke kunstwerkje. Wie te dicht bij het voorwerp in de buurt komt, riskeert zijn eigen leven.

Terwijl Ankan de moord met eerlijk politiewerk probeert op te lossen, maakt hebzucht zich meester van Bäckström. Met de hulp van zijn vriend en kunstkenner G. Gurra probeert hij de zaak op te lossen en de muziekdoos voor zichzelf op te eisen. Het duurt niet lang voor Bäckström dingen begint te verbergen voor zijn collega’s bij de politie en Ankan gaat twijfelen aan zijn leiderschapskwaliteiten en eerlijkheid. Ondertussen brengt Bäckströms obsessie met de muziekdoos ook zijn eigen leven in gevaar. Zullen Ankan en Bäckström de strijdbijl kunnen begraven en de zaak oplossen, voor het te laat is?

Releasedatum: 29 april op myLum
Speelduur: 6 x 45 minuten
Taal: Zweeds
Leeftijd: 16+

Over myLum
In een wereld waarin de 'all you can eat' streaming abonnementen zich opstapelen kiest Lumière bewust voor een 'a la carte' service waarin (meestal gloednieuwe en soms zelfs exclusieve) series per stuk gekocht (en voor altijd gehouden) kunnen worden. Ze zijn een lokale speler met kantoren in Gent en Amsterdam, en in plaats van voor een groot volume te kiezen, maken ze een kleine maar fijne selectie van kwaliteitsfilms en series voor hun service www.mylum.tv. Dit model zorgt er ook voor dat ze altijd een eerlijk deel van de opbrengsten kunnen betalen aan de makers van de films en series, iets wat ze heel belangrijk vinden. Bovendien kunnen loyale klanten genieten van een vaste korting en allerlei extra’s, zoals gratis series!

Je kunt de Lumière series en films kopen en direct bekijken in de beste kwaliteit via je (smart)tv, pc, tablet of smartphone via www.mylum.tv.