Header

De Openbaring vanaf 5 mei in de bioscoop

Openingsfilm genrefilmfestival Amsterdamned op 21 april
DE OPENBARING


Vanaf 5 mei in de bioscoop

De zwart-komische thriller De Openbaring van Chris W. Mitchell (De Poel) met in de hoofdrollen Victor Löw (Prooi, Michiel de Ruyter, Daglicht), Leny Breederveld (De Luizenmoeder) en Monic Hendrickx (Penoza, Ferry, De Belofte van Pisa) opent op 21 april het genrefilmfestival Amsterdamned 2022 in de Melkweg Cinema. De Openbaring is vanaf 5 mei in de bioscoop te zien. Klik hier voor meer informatie over De Openbaring.

HET VERHAAL
De overbezorgde Jacob (Victor Löw) raakt zijn baan kwijt en trekt aan het begin van de eerste coronalockdown in bij zijn alleenstaande moeder (Leny Breederveld). Hij wil haar koste wat kost beschermen tegen het virus. Beiden zijn nog in rouw na het recente overlijden van Jacobs vader. Al snel blijkt echter dat de geobsedeerde zoon waarschijnlijk een groter gevaar voor zijn moeder is dan het virus. Terwijl zijn zus Magda (Monic Hendrickx) met lede ogen toekijkt, raakt Jacob onder invloed van een online complottheoreticus en draait langzaam maar zeker volledig door.

OVER HET MAKEN VAN DE OPENBARING
Dat Victor Löw de rol van Jacob, een man in grote verwarring, zou moeten spelen stond vast. De Openbaring is namelijk de reïncarnatie van een project waaraan Victor en coproducent Jan Doense samen jarenlang werkten, maar dat nooit van de grond kwam omdat het te bizar was. Tijdens de coronapandemie vielen de puzzelstukjes op hun plaats en kon De Openbaring met de enthousiaste steun van het Nederlands Filmfonds in recordtijd gefinancierd en gerealiseerd worden. Leny Breederveld speelde tien jaar geleden op het Binger Filmlab al eens een scène uit het toenamelige scenario. Zij was en bleef de eerste keuze voor de rol van Jacobs moeder. Monic Hendrickx werd benaderd voor de rol van Magda, Jacobs zuster. Peter Bolhuis nam de rol van Jacobs vader voor zijn rekening.

De Openbaring is geproduceerd door Make Way Film (Monique van Kessel) en Film Events (Jan Doense). Scenario en regie: Chris W. Mitchell. Nederlandse vertaling en bewerking: Anna van Praag.

OVER AMSTERDAMNED – 21 t/m 24 april, Melkweg Cinema - Amsterdam
Amsterdamned 2022 vindt dit jaar plaats in april in plaats van oktober en verhuist naar de Amsterdamse poptempel De Melkweg. Het festival werd in 2016 door Jan “Mr. Horror” Doense in het leven geroepen als eerbetoon aan Neerlands enige echte genrefilmmaker, Dick Maas. In afgelopen jaren opende het minifestival van de fantastische film steevast met vertoningen van films van Maas. Dit jaar richt Amsterdamned 2022 de filmspot op enkele andere Nederlandse genrefilmmakers. Naast openingsfilm De Openbaring van Chris W. Mitchell zijn er ook vertoningen van Met Grote Blijdschap van Lodewijk Crijns, Black Out van Arne Toonen en Plan C. van Max Porcelijn. Voor meer informatie over het festival: https://amsterdamnedfilmfestival.nl/