Header

Kaartverkoop Internationaal Filmfestival Gorinchem gestart

Kaartverkoop Internationaal Filmfestival Gorinchem gestart
30 wereldfilms met actuele sociale thema'sVan woensdag 13 tot en met zondag 17 april in diverse theaters in Gorinchem

Het Internationaal Filmfestival Gorinchem (IFFG) vertoont tussen 13 en 17 april maar liefst 30 verschillende wereldfilms met actuele sociale thema’s. Een speciale jongerenjury beoordeelt een selectie van films die in aanmerking komen voor de JongerenJury Award. IFFG heeft bovendien een warm hart voor lokaal talent. Zo worden er vier korte films en documentaires vertoond, gecreëerd door makers uit de regio. Ook vinden er tijdens het festival diverse online Q&A’s plaats. De kaartverkoop van het IFFG is inmiddels van start gegaan.

Bekijk de festivaltrailer hier

Jongerenjury
Het IFFG kent vanaf 2020 een Jongerenjury. Het IFFG wil jongeren uit de regio de kans geven om hun stem te laten horen tijdens het festival. Zij bekijken een selectie aan films en brengen hun waardering uit. De film die het best gewaardeerd wordt door de jongerenjury ontvangt de award. In 2021 werd de eerste award uitgereikt aan de Peruaanse film Canción sin Nombre.

Lokaal Talent Programma
Het IFFG richt haar blik niet alleen op de wereld ver weg, maar ook dichtbij. Ieder jaar is er ruimte voor vier korte films of documentaires in het Lokaal Talent Programma. De films uit het Lokaal Talent Programma zijn geselecteerd op bijzondere prestaties, sociaal-maatschappelijke betrokkenheid of actuele thema’s. Het IFFG ondersteunt hen om bekendheid te genereren, te netwerken en hun film onder de aandacht te brengen. Na afloop gaat IFFG in gesprek met de makers tijdens een Q&A.
Meer informatie over het Lokaal Talent Programma vind je hier.

Over Internationaal Filmfestival Gorinchem
IFFG haalt wereldcinema naar Gorinchem, in het hart van Nederland en net buiten de Randstad. Het festival toont films van over de hele wereld met actuele en maatschappelijke thema’s. Films die je raken en verrassen met boeiende verhalen, mooie beelden, unieke plekken en interessante personages. Niet alleen tijdens het jaarlijkse festival maar ook via het jaarrond programma en het educatieve aanbod biedt men wereldfilms een podium. Voor meer informatie: www.iffg.nl