Header

El Buen Patron met Javier Bardem is slotfilm van Amsterdam Spanish Film Festival

El Buen Patrón met Javier Bardem is slotfilm op 14 november van Amsterdam Spanish Film FestivalKaartverkoop nu gestart via spanishfilmfestival.nl

Op zondag 14 november sluit de 7e editie van het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) af met El Buen Patrón van regisseur Fernando León de Aranoa. In deze komische film schittert Javier Bardem als weegschalenfabrikant Blanco wiens bedrijf in de race is voor een ondernemersprijs. Het gaat mis als de charismatische eigenaar koortsachtig alle problemen van zijn personeel probeert op te lossen.
Ook dit jaar staat het Amsterdam Spanish Film Festival van 5 t/m 14 november 2021 in het teken van gloednieuwe, originele en indrukwekkendste films van de Spaanse cinema.

Op de Amsterdamse locaties Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, EYE Filmmuseum en OBA, is het Amsterdam Spanish Film Festival twee weken lang te beleven. Behalve een variatie aan Spaanse films is er ook live muziek, hapjes, wijnen en Q&A’s.
Kaartverkoop voor het ASFF is vanaf nu gestart via de websites van de deelnemende bioscopen en via spanishfilmfestival.nl.

Slotfilm El Buen Patrón
El Buen Patrón beleefde de wereldpremière op het internationale filmfestival in San Sebastián en is geselecteerd als Spaanse Oscar-inzending. Regisseur Fernando León de Aranoa maakte een vliegende start met Los Lunes al Sol en werd bekend door A Perfect Day. Behalve Javier Bardem zijn Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha en Fernando Albizu in de film te zien. El Buen Patrón is een komisch drama over fabrikant Blanco (Bardem) die in afwachting is van een bezoek van een commissie die zijn bedrijf een onderscheiding zou kunnen toekennen. De fabrikant van industriële weegschalen slaat volledig door als hij zich bemoeit met de privéproblemen van zijn werknemers en elke denkbare grens overschrijdt. Hiermee zet hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang. El Buen Patrón draait vanaf 28 april 2022 in de bioscopen en wordt uitgebracht door Paradiso Filmed Entertainment.

Speciale gasten en evenementen
Tijdens het Amsterdam Spanish Film Festival zijn speciale gasten in Amsterdam aanwezig waaronder Candela Peña bij de openingsavond van La boda de Rosa (Rosa’s Wedding) en Maricón Perdido (Queer I am), Belén Cuesta (Sentimental, The People Upstairs) en La trinchera infinita (The Endless, Trench), Bob Pop (Maricón Perdido, Queer I am), Julia de Paz Solvas (Ama) en Ainhoa Rodriguez (Destello bravío). Zij zullen bij de filmvertoning aanwezig zijn, waarbij vaak na afloop ook een Q&A gehouden wordt. Bijzonder is ook de vertoning van La voz humana (The Human Voice) met na afloop een exclusieve online Q&A met regisseur Pedro Almodóvar en actrice Tilda Swinton, onder het genot van Spaanse drankjes en Spaanse ham. Kijk hier voor het overzicht en tickets.

Over het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF)
Amsterdam Spanish Film Festival is een uniek initiatief dat een breed publiek in Nederland gelegenheid biedt om zich onder te dompelen in een zorgvuldige selectie van Spaanse cinema en Spaanstalige films uit Latijns-Amerika. ASFF wordt georganiseerd en geprogrammeerd door SIN FIN CINEMA en biedt de bezoeker niet alleen een overzicht van de nieuwste trends in mainstream Spaanse cinema, maar heeft ook oog voor onafhankelijke, artistieke en experimentele Spaanse en Spaanstalige films.

Meer informatie: www.amsterdamspanishfilmfestival.com