Header

Filmopnamen Strijder met Maik Cilekens Anouar Kasmi en Soufiane Touzani van start gegaan

Opnamen STRIJDER gestart in Rotterdam
Familiefilm van regisseur Camiel Schouwenaar vanaf zomer 2022 in de bioscoopIn Rotterdam zijn de opnamen gestart van de familiefilm Strijder, waarin de 12-jarige vrienden Dylan (Maik Cillekens) en Youssef (Anouar Kasmi) ervan dromen om profvoetballer te worden. Wanneer Dylan een heftig ongeluk krijgt, komt hun vriendschap onder druk te staan.

Strijder is het speelfilmdebuut van regisseur Camiel Schouwenaar (Polska Warrior) met naast Maik Cillekens en Anouar Kasmi ook freestyle voetballer Soufiane Touzani (bekend van zijn tv-programma Tiki Taka Touzani en het YouTube kanaal TouzaniTV), Kailani Busker (Alsof ik er niet echt was), Martijn Fischer (Bloed, Zweet en Tranen, Onze Jongens in Miami), Maartje van de Wetering (Flikken Rotterdam), Walid Benmbarek (Mocro Maffia, De Luizenmoeder), Martin van Waardenberg (De Marathon), Terence Schreurs (Hartenstraat) en Naomi van der Linden (Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden) in de hoofdrollen. De film wordt geproduceerd door Rinkel Film en in de zomer van 2022 in de bioscoop uitgebracht door distributeur In the Air.

STRIJDER
Strijder is een stoer, meeslepend en op waarheid geïnspireerd verhaal over de 12-jarige Rotterdammers Dylan en Youssef, die ervan dromen om profvoetballer te worden. Dylan is al hard op weg, totdat hij na een ongeluk in een rolstoel belandt. Hij ziet zijn voetbaldroom uiteenspatten, maar is vastberaden om samen met Youssef de Touzani Cup te winnen. Dylan stort zich op zijn revalidatie: hij moet en zal weer de beste speler van zijn team worden. Daarbij krijgt hij hulp van zijn voetbalheld Soufiane Touzani, een ras-optimist die zegt dat alles mogelijk is.

Met skatemeisje Maya, op wie hij een oogje heeft, leert hij op zijn handen voetballen in zijn rolstoel. Nu heeft Dylan een doel: terugkomen in het team om samen met zijn vrienden de Touzani Cup te winnen - rolstoel of niet!
Zal het de jongens lukken om nog één keer samen op het veld te staan?

Cast: Maik Cillekens, Anouar Kasmi, Kailani Busker, Martijn Fischer, Maartje van de Wetering, Walid Benmbarek, Martin van Waardenberg, Terence Schreurs, Naomi van der Linden en Soufiane Touzani.

Regie: Camiel Schouwenaar | Camera: Marc de Meijer | Scenario: Job Tichelman, Camiel Schouwenaar | Producent: Reinier Selen | Creative Producer: Jelle Nesna | Coproducent: Marcel Lenz (Ostlicht Filmproduktion GmbH) | Productie: Rinkel Film | Distributie: In the Air

Rinkel Film
Rinkel Film werd 25 jaar geleden opgericht door Reinier Selen. De producent heeft een verscheidenheid aan bekroonde speelfilms, tv-series en tv-films geproduceerd, zowel voor de binnenlandse als internationale markt. Rinkel Film produceert content die ertoe doet, vaak geïnspireerd op waargebeurde verhalen en altijd in coproductie met internationale partners: titels zoals Achtste-groepers Huilen Niet, Süskind, Van God Los en Lucia de B. De producties van Rinkel Film werden meer dan 50 keer bekroond en behaalden 275 festivalselecties. Voor meer informatie: www.rinkelfilm.com

In the Air
Als onafhankelijke distributeur biedt In the Air films en series aan voor alle exploitatievormen in de Benelux. Ze richten zich uitsluitend op kwalitatieve entertainment, bestemd voor jong en oud, onder de noemer ‘family entertainment that matters’. Voor meer informatie: https://ita-rights.com/

Financiers
Strijder wordt gefinancierd door het Nederlands Film Fonds, de Nederlandse Film Production Incentive, Rinkel Film, Eurimages, M-Appeal, Cultuur & Ondernemen, Ostlicht en de Mitteldeutsche Medienförderung.