Header

The Last Days of Gilda op 18 november in de bioscoop

The Last Days of Gilda
18 november in de bioscoopCheck hier de trailer

J&J Films brengt in samenwerking met M&N Media Group The Last Days of Gilda op 18 november uit in de bioscoop. The Last Days of Gilda, die geselecteerd was voor de Berlinale Series 2021 en in de official selection van World Cinema Festival 2021 Amsterdam, is een Braziliaans drama dat zich afspeelt in een buitenwijk in Rio de Janeiro. Gilda (Karine Teles) is een vrije vrouw, in de breedste zin van het woord. Haar vrije levensstijl wordt niet door iedereen in haar buurt op prijs gesteld. Zeker wanneer ze te maken krijgt met Cacilda (Julia Stockler), de vrouw van de invloedrijke en reactionaire, christelijke dominee Ismael Isaías (Higor Campagnaro). Gustavo Pizzi, die The Last Days of Gilda zowel regisseerde als produceerde en samen en Karine Teles verantwoordelijk was voor het scenario.

The Last Days of Gilda
In een buitenwijk van Rio de Janeiro woont Gilda: een kleurrijke, onafhankelijke vrouw die dol is op lekker eten en goede seks. Voor haar bekrompen, religieuze buren wordt deze zelfverzekerde, onafhankelijke vrouw, die varkens slacht in haar tuin en meer dan één minnaar heeft, steeds meer een doorn in het oog. Haar levenshouding wordt niet door iedereen in de buurt op prijs gesteld en er wordt dan heel wat af geroddeld. Meestal trekt ze zich er niets van aan, maar de situatie wordt anders als ze met Cacilda te maken krijgt. Zij is een aanhanger van de reactionaire, christelijke dominee Isaías, die steeds meer invloed in de wijk lijkt te krijgen. In hun wereld is voor 'Gilda's' geen plek.

Regisseur Gustavo Pizzi
De Brazilaanse filmmaker Gustavo Pizzi is vooral bekend van de films Craft (in première op SXSW 2011) en Loveling (in première op Sundance 2018).

J&J Films in samenwerking met M&N Media Group
The Last Days of Gilda is de eerste film in de nieuwe samenwerking tussen J&J Films en M&N Media Group. J&J Films is de distributiemaatschappij van Jean Heijl, een oude bekende uit de filmindustrie, die voorheen werkte voor onder meer Warner Bros., Moonlight Films en Just Film Distribution.

Credits
Speelduur: 100 min | Land: Brazillië | Taal: Portugees (Nederlands ondertiteld) | Genre: Drama | Regie: Gustavo Pizzi | Script: Gustavo Pizzi en Karine Teles | Cast: Karine Teles, Julia Stockler Antonio Saboia, Ana Carbatti, João Vitor Silva, Higor Campagaro e.v.a. | Producent: Gustavo Pizzi | Releasedatum: 18 november | Distributeur: J&J Films in samenwerking met M&N Media Group