Header

Imagine Film Festival verhuist - nieuwe data, nieuwe locaties

Imagine Film Festival verhuist!
Nieuwe editie festival: 26 oktober tot en met 4 november 2022
Twee nieuwe festivallocaties: De FilmHallen en LAB111Imagine Film Festival-weekend ‘Club Imagine’
27 tot en met 31 oktober 2021 in LAB111 en De Openbare Bibliotheek Amsterdam


Het Imagine Film Festival verhuist volgend jaar van zowel locatie als festivalperiode. Het festival vindt in 2022 plaats van 26 oktober tot en met 4 november 2022 op twee nieuwe locaties in Amsterdam: De FilmHallen en LAB111. Als feestelijk voorproefje van het festival wordt dit jaar van 27 t/m 31 oktober ‘Club Imagine’ georganiseerd op de nieuwe locatie LAB111 en tevens in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Vanaf 2022 vindt Imagine Film Festival niet meer plaats in april, maar verhuist het festival naar het najaar. Met een festivalperiode van 26 oktober tot en met 4 november sluit het festival beter aan bij de internationale kalender van ‘fantastische films’ waardoor de organisatie verwacht in het najaar een sterker en actueler programma aan te kunnen bieden. Naast een nieuwe festivalperiode vindt Imagine ook plaats op maar liefst twee nieuwe festivallocaties in Amsterdam, LAB111 en De FilmHallen, waardoor het festival van twee naar vier zalen kan uitbreiden.

Als voorproefje organiseert Imagine in samenwerking met LAB111 een festivalweekend van 29 t/m 31 oktober onder de noemer ‘Club Imagine’, met filmvertoningen, een VR-installatie en een filmfilmquiz Extravaganza. De opmaat van het weekend wordt gevormd door twee avonden in de OBA, met programma’s waarin de koloniale blik op de Indonesische spiritualiteit centraal staat.

Programma OBA
27 oktober
Integrale vertoning van de tv-serie De Stille Kracht (1974) met aansluitend een avondvullend programma onder leiding van schrijver en journalist Ricci Scheldewacht schrijver, en tevens eindredacteur van het Indische magazine Moesson en glossy PINDA*.
Vertoning van korte film Hantu van de jonge Indische filmmaker Kim Kokosky Deforchaux met aansluitend een vraaggesprek met de filmmaker.

29 oktober
Max Havelaar met Zombies – een avondvullende voorstelling met film, literatuur en muziek.
Programma LAB111

16 t/m 31 oktober
IVF-X - een interactieve VR-installatie van Victorine van Alphen
29 t/m 31 oktober Filmprogramma:
Basket Case (USA, 1982) regie: Frank Henenlotter
Censor (UK, 2021) regie: Prana Bailey-Bond
Lamb (IJsland, 2021) regie: Valdimar Jóhansson
The Texas Chain Saw Massacre 4K Restored (USA, 1984) regie: Tobe Hooper
Violation (Canada, 2020) regie: Dusty Mancinelli, Madeleine Sims-Fowler

30 oktober
Filmquiz ExtravaganzaOver Imagine Film Festival
Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding. Ieder jaar proberen we ons publiek uit te dagen om via de verbeelding na te denken over de toekomst van mens en maatschappij. Hierbij wordt de kracht van de fantastische film gebruikt: deze stelt je in staat om toekomstige werelden te ontdekken, een andere kijk op de werkelijkheid te ontwikkelen, het onbekende te onderzoeken en daarmee je blik te verruimen. Imagine ziet het fantastische genre als een rijke bron van gedachte-experimenten, dat vaak anticipeert of reflecteert op sociale en technologische ontwikkelingen. In verdiepende programma’s biedt het festival achtergronden, geschiedenis en context, en verbindt het de fantastische film met actuele ontwikkelingen in de samenleving. Ga voor meer informatie naar https://www.imaginefilmfestival.nl