Header

myLum presenteert geremasterde versie van film Total Recall

Streamingplatform myLum presenteert de geremasterde versie van de iconische Paul Verhoeven film Total Recall


Total Recall, een film van Nederlands meest succesvolle cineast, Paul Verhoeven, is geremasterd en vanaf 3 september te zien op streamingplatfom myLum. In samenwerking met EYE brengt Lumière de titel ook uit op DVD én Blu-ray, met allerlei bonusmateriaal, op 21 september.

Total Recall was een van de eerste films waarin computer-gegenereerde beelden werden gebruikt, wat in 1991 werd bekroond met de Oscar voor Visual Effects. Bij de remastering werd er extra aandacht besteedt aan de special effects en werd gebruikt gemaakt van het originele 35mm camera negatief.


Total Recall is een tech noir-film over bouwvakker Doug Quaid, die na een reeks dromen een virtuele reis boekt naar Mars. Door het bedrijf Rekall Incorporated laat hij een fictieve herinnering in zijn hersenen plaatsen. Wanneer het blijkt dat Quaid al eerder naar Mars is geweest, wissen de werknemers van Rekall zijn geheugen, en sturen ze hem terug naar huis. Al snel blijkt iets niet te kloppen; Quaid wordt aangevallen door zijn vrouw. De waarheid ligt op Mars, en Quaid doet er alles aan om er achter te komen.

Te zien vanaf: 3 september 2021
DVD & Blu-ray release: 21 september 2021
Kijkwijzer: 16, geweld, angst, grof taalgebruik
Taal: Engels met Nederlandse ondertiteling
Speelduur: 113 minuten

Extra’s:
Audio commentaar van Paul Verhoeven en Arnold Schwarzenegger
Open your mind: scoring Total Recall
Dreamers within the dream: developing total Recall
Special effects of Total Recall
Making Of
Imaging Total Recall
Total Excess: How Carolco changed Hollywood (alleen op Blu-ray)