Header

Marionette krijgt release in Amerika

MARIONETTE krijgt release in Amerika

De psychologische thriller Marionette, die eerder dit jaar met de prijs voor Beste Actrice en de Critics Award het 41e editie Oporto International Film Festival – Fantasporto in Portugal bekroond werd, maakt de stap naar Noord-Amerika met een release in november.

Scatena & Rosner Films (S&R) heeft de Noord-Amerikaanse rechten verworven voor de distributie van Marionette van schrijver/regisseur Elbert van Strien (Zwart Water, Oom Henk).

De film, met Thekla Reuten (The American, De Reünie, Red Sparrow), Peter Mullan (The Magdalene Sisters) en Elijah Wolf, zal op 3 november door S&R op meerdere kabel-, satelliet- en VOD-platforms gelanceerd worden, waarna een release op SVOD-platforms volgt.

In Marionette verliest kinderpsychiater Marianne Winter (Thekla Reuten) haar grip op de realiteit als haar tienjarige patiënt Manny beweert dat hij haar toekomst kan sturen.

“Gesteund door uitstekende acteerprestaties van Thekla Reuten en de hele cast, behandelt Elberts film met succes klassieke filosofische vragen over realiteit en lot", zegt Jordan Rosner, mede-oprichter van S&R. "Het is een meeslepende film die echt ontroert en entertaint, maar toch tot nadenken stemt.”

Marionette is tevens aan Frankrijk en Zwitserland verkocht en nu in 73 landen te zien, waaronder het Verenigd Koninkrijk/Ierland, Rusland/Oekraïne, het Midden-Oosten en Zuid-Korea.

Marionette is geproduceerd door Accento Films (NL) en BosBros (NL) in coproductie met Samsa Film (LUX) en Black Camel Pictures (VK) en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Filmproduction Incentive, het Luxemburg Filmfund, Screen Scotland, AVROTROS, CoBO Fonds en Creative Europe.