Header

Film by the Sea is meer dan film alleen!

Film by the Sea is meer dan film alleen!
Festival pakt ook dit jaar uit met Drive-In, Drive-Uit en het FilmconcertFestival maakt ook documentaire-programma bekend

Film by the Sea biedt ook dit jaar diverse filmspecials aan waarbij film beleefd kan worden op bijzondere locaties. De monumentale Sint Jacobskerk in Vlissingen is het decor voor het filmconcert. De Drive-In wordt in de Machinefabriek in Vlissingen gehouden terwijl De Drive-Uit over de Westerschelde vaart, terwijl de klassieker The Navigator wordt vertoond. Ook heeft het filmfestival een groot aantal bijzondere documentaires geselecteerd. Film by the Sea vindt plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 19 september in CineCity in Vlissingen, met satellietprogramma’s door heel Zeeland. Klik hier voor de festival-trailer.

Drive-In van 13 tot en met 17 september
Ook dit jaar is de Machinefabriek in Vlissingen het decor van de Drive-In bioscoop. Auto Poppe zet ruim veertig auto’s klaar die gereserveerd kunnen worden voor een speciale voorstelling van een filmhit. Tussen 13 en 17 september staan er diverse kaskrakers als Romeo + Juliet, RoboCop, Mamma Mia, Top Gun en Bohemian Rapsody op het programma. Voor meer informatie en tickets klik je hier.


Drive-Uit op 17 en 18 september
De Drive-Uit was op de vorige editie van Film by the Sea een daverend succes. Deze unieke ervaring, waarin bezoekers tijdens een vaartocht over de Westerschelde van een film genieten, was vorig jaar zelfs binnen een dag uitverkocht. Ook dit jaar organiseert Film by the Sea op vrijdag 17 september en zaterdag 18 september een Drive-Uit. De Westerschelde Ferry vaart tweemaal per avond uit. Tijdens de vaart wordt de filmklassieker The Navigator (1924), met Buster Keaton in de hoofdrol, terwijl de tocht langs de Vlissingse boulevard tot aan het windorgel leidt. Een onvergetelijke ervaring!
Tickets zijn hier te bestellen.


Filmconcert: The General op 15 september
Film by the Sea biedt een unieke mogelijkheid om op woensdag 15 september het klassieke filmconcert The General (1926) met Buster Keaton te bewonderen in de monumentale Sint Jacobskerk in Vlissingen. Filmconcertpianist Yvo Verschoor verzorgt op zijn eigen manier, vol improvisatie, voor de muzikale begeleiding. Verschoor heeft jarenlange ervaring in de muzikale begeleiding van films en weet een toon te raken die de betreffende film extra cachet geeft. The General speelt zich af in de burgeroorlog, waar treinmachinist Johnny (Buster Keaton) probeert het hart van zijn grote liefde te veroveren. Een kidnapping door het Noordelijke leger gooit roet in het eten, waarna Johnny de achtervolging inzet. Bekijk hier de trailer.

The General wordt tweemaal vertoond op woensdag 15 september (19:00 uur en 21:30 uur).
Tickets zijn hier te bestellen.


Documentaires
Naast een breed scala aan fictiefilms biedt Film by the Sea haar bezoekers ook een groot aantal inspirerende documentaires, waaronder The Taste of Desire (W.J.A. Kluithoff), The Booksellers (D.W. Young), De Drinkbare Maas (Thom Verheul), Lobster Soup (Pepe Andrue) en IDFA-winnaar voor Beste Lang Documentaire Radiograph of a Family (Firouzeh Khosrovani).

Over Film by the Sea
Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Waar het festival in 1999 begon als een lokaal filmfestival, is het inmiddels uitgegroeid tot het vierde filmfestival van Nederland. Film by the Sea heeft als speerpunt om zoveel mogelijk verschillende verhalen, perspectieven en genres samen te brengen. Of het nu gaat om mooie boekverfilmingen of spannende Nederlandse of internationale films, Film by the Sea heeft het allemaal. Ook voor jongeren is Film by the Sea een laagdrempelig festival. Naast specifieke films die jongeren aanspreken, worden zij ook actief betrokken bij het vak van film maken door deelname aan de Jongerenjury of een scenarioworkshop.