Header

Film by the Sea sluit op 19 september af met Britse komedie The Duke

Film by the Sea sluit op 19 september af met Britse komedie
The DukeBekijk hier de trailer

Op 10 september gaat de 23e editie van het internationale filmfestival Film by the Sea van start. Ook dit jaar heeft de organisatie alles in het werk gesteld om een coronaproof festival te presenteren. “We volgen in deze het bioscoopprotocol”, aldus festivaldirecteur Jan Doense. “Dat betekent dat we de 1,5 meterregel in acht nemen en verder een relatief ‘normaal’ festival kunnen draaien.”

Met de hartverwarmende film The Duke wordt Film by the Sea op zaterdag 18 september officieel afgesloten. The Duke, met Jim Broadbent en Dame Helen Mirren in de hoofdrollen, is een komedie van het soort waar de Britten al decennialang in uitblinken. Een lichtvoetige afsluiting van een festivaleditie in nog steeds zorgelijke tijden.

Film by the Sea vindt plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 19 september in CineCity in Vlissingen, met satellietprogramma’s door heel Zeeland. De unieke locatie aan zee en het bomvolle, steeds verrassende programma maken Film by the Sea van Openingsgala tot Slotfeest ieder jaar weer een feest. Klik hier voor de nieuwe festival-trailer.

The Duke vertelt het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van een Londense taxichauffeur die een kostbaar schilderij weet te stelen uit de National Gallery. De samenwerking tussen de briljante Jim Broadbent (Moulin Rouge!, The Iron Lady) als Bunton, de al even briljante Dame Helen Mirren (The Good Liar, The Queen) als zijn onwetende echtgenote en regisseur Roger Michell (Blackbird, Notting Hill) staat garant voor succes.

Kempton Bunton is niet zomaar een Londense taxichauffeur. Hij kletst te veel - en is daarom al een paar keer ontslagen, hij bestookt de BBC ongevraagd met zijn toneelwerk en hij is overgevoelig voor onrecht. Bunton is dan ook verontwaardigd dat de National Gallery maar liefst honderdzestigduizend pond heeft betaald voor een schilderij van Goya en besluit het kostbare doek te stelen. Voor het losgeld heeft hij al een goed doel in gedachten.

Regie: Roger Michell Land: Groot-Brittannië Jaar: 2020 Lengte: 96 min. Genre: Drama, Comedy Taal: Engels Ondertiteling: Nederlands Cast: Jim Broadbent, Helen Mirren, Fionn Whitehead, Matthew Goode e.a.Satellietprogramma’s Film by the Sea
Ook tijdens deze 23e editie zal het filmaanbod van Film by the Sea uitgebreid worden naar verschillende satellietsteden. De deelnemende steden zijn Oostburg, Terneuzen, Middelburg, Goes, Zierikzee en Bergen op Zoom.

Over Film by the Sea
Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Waar het festival in 1999 begon als een lokaal filmfestival, is het inmiddels uitgegroeid tot het vierde filmfestival van Nederland. Film by the Sea heeft als speerpunt om zoveel mogelijk verschillende verhalen, perspectieven en genres samen te brengen. Of het nu gaat om mooie boekverfilmingen of spannende Nederlandse of internationale films, Film by the Sea heeft het allemaal. Ook voor jongeren is Film by the Sea een laagdrempelig festival. Naast specifieke films die jongeren aanspreken, worden zij ook actief betrokken bij het vak van film maken door deelname aan de Jongerenjury of een scenarioworkshop.