Header

Abatutu lanceert POESLIEF 2 trailer op Wereldkattendag 8 augustus

POESLIEF 2
1001 katten in 1 filmAbatutu lanceert op Wereldkattendag (8 augustus) de trailer van zijn nieuwe film
Feestelijk in première tijdens het Nederlands Filmfestival op 25 september
Vanaf 30 september te zien in de bioscoop en het filmtheater


Zoals elk jaar staat 8 augustus in het teken van Wereldkattendag. Dit jaar is deze dag voor Nederlands bekendste filmkat Abatutu extra bijzonder. Abatutu presenteert op Wereldkattendag namelijk voor het eerst de trailer van zijn nieuwe film POESLIEF 2.

’s Lands bekendste kat heeft een turbulent jaar achter de rug. Na het enorme succes van zijn eerste eigen film POESLIEF 1, die bekroond werd met een Kristallen Film Award en nu wereldwijd op Netflix te zien is en zo was hij afgelopen maand zelfs op het toneel te zien in het Spaanse Barcelona. Maar de kers op de taart is natuurlijk de vervolgfilm POESLIEF 2. Nu de opnames erop zitten is het tijd om Abatutu, en alle andere 1000 kattenfilmpjes die het afgelopen half jaar zijn ingezonden voor POESLIEF 2, in het zonnetje te zetten. Bekijk hier de trailer van POESLIEF 2, met naast Abatutu ook vele grappige, onhandige en bijzondere kattenmomenten.

POESLIEF 2 gaat op 25 september a.s. feestelijk in première tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Nicolette Kluijver, kattenvrienden en meer
Naast Abatutu zijn er maar liefst 1000 andere katten te zien in POESLIEF 2. Zonder al deze filmsterren zou de productie van POESLIEF 2 nooit gerealiseerd zijn. Nicolette Kluijver spreekt, net als in POESLIEF 1, de stem in van Abatutu. “Het is geweldig om de stem van Abatutu voor de tweede keer te mogen inspreken. Het is een hele eer om zo’n grote ster mijn stem te geven” aldus Nicolette Kluijver.

Naast Kluijver zijn ook de populaire TikTok talenten @Dreamon04 en Lonneke van Krimpen te horen in POESLIEF 2.
De speciaal voor de film gecomponeerde soundtrack is verzorgd door de talentvolle jonge componist Jelle Dittmar, als zijn muzikale ode aan de kat.

Over Abatutu
Filmkat Abatutu is de bekendste kat van Nederland, die in tal van speelfilms, toneelvoorstellingen en commercials te bewonderen is zoals De Wilde Stad, Poes Poes, Wiplala, Superjuffie, De Matchmaker en POESLIEF 1. Abatutu won in 2019 als eerste dier ooit een oeuvreprijs tijdens het Nederlands Film Festival.

Over M&N Film Distribution
Sinds 1 januari 2020 zijn Gerben Kuipers, Jeffrey de Graaff en Ignas van Schaick M&N Film Distribution gestart. De jonge filmdistributeur legt zich vooral toe op het uitbrengen van muziek- en natuurfilms. Daarnaast richt het bedrijf zich op andere filmconcepten. Zo ziet het driemanschap 'mooie kansen in de markt op het gebied van event cinema, projectie op locatie en creatieve filmconcepten binnen de Benelux’.

Gerben Kuipers verdiende zijn sporen in het bioscoopbedrijf vooral als bioscoopondernemer. Hij exploiteerde bioscopen in Wageningen, Ede, Utrecht en Nijmegen.

Jeffrey de Graaff heeft een achtergrond in film en muziek. Hij werkte onder meer bij de distributeurs Entertainment One en Bridge Entertainment. Hij was ook general manager van AT Bookings.

Ignas van Schaick werd bekend als producent bij EMS Films, het bedrijf dat onder meer De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad maakte.