Header

Belgisch filmdebuut UN MONDE dit najaar te zien in de Nederlandse bioscopen

Belgisch filmdebuut UN MONDE dit najaar te zien in de Nederlandse bioscopen

De film van Laura Wandel beleeft zijn wereldpremière donderdag 8 juli aanstaande in de officiële selectie Un Certain Regard tijdens het 74e Filmfestival van Cannes


Un Monde, de eerste langspeelfilm van de Belgische filmmaakster Laura Wandel, gaat aanstaande donderdag 8 juli om 17:00 uur in wereldpremière in de selectie Un Certain Regard in Salle Debussy tijdens het Cannes Filmfestival.

Laura Wandel is een bekende in Cannes. Haar korte film ‘Les corps étrangers’ zat in de officiële selectie van Cannes in 2014. Un Monde is een co-productie van Lumière Benelux en dit najaar de zien in de Nederlandse bioscopen.

Synopsis:
In Un Monde volgen we de jonge Nora die in het eerste leerjaar zit en ziet hoe haar grote broer Abel op het speelplein wordt lastiggevallen. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt. Nora hoopt vooral nieuwe vrienden te maken, waardoor ze voor een verscheurende keuze staat. De film geeft een meeslepende duik in het niet zo onschuldige leven op school.

De regie en het script zijn in handen van Laura Wandel. De hoofdrollen worden vertolkt door Maya Vanderbeque, Günter Duret, Karim Leklou en Laura Verlinden. Frédéric Noirhomme is Director of Photography en producenten zijn Stephane Lhoest en Dragons Films. De film is een co-productie met Jan De Clercq & Annemie Degryse en Lunanime.

De film is tot stand gekomen met behulp van Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Wallimage, VOO & BeTV, Lumière Invest en Tax Shelter van de Belgische Overheid.