Header

Radiograph of a Family vanaf 26 augustus in de bioscoop

Radiograph of a Family
Vanaf 26 augustus in de bioscoopBekijk de trailer


MOOOV Film Distribution brengt op 26 augustus 2021 de documentaire Radiograph of a Family uit in de bioscopen. De film gaat over de dochter van een Iraanse familie, die met behulp van foto’s en video’s probeert het ongelukkige huwelijk van haar ouders te reconstrueren. Radiograph of a Family is de winnaar van de IDFA competitie 2021.

Firouzeh Khosrovani is geboren in Tehran, volgde een artistieke studie in Italië en haalde vervolgens een Master-diploma in Journalistiek in Iran. In 2004 maakte ze haar debuutfilm Life Train en in 2007 regisseerde ze Rough Cut, die dertien internationale documentaire film festival awards won. Daarna regisseerde ze 1001 Irans (2010), Espelho Meu (2011), Iran Unveiled and Veiled again (2012) en Fest of Duty (2014). De laatstgenoemde won ook verschillende awards.

Radiograph of a Family – bioscooprelease 26 augustus 2021bekijk de trailer
“Moeder trouwde een foto van vader,” is de openingszin van deze intieme film die op het IDFA van 2020 de prijs voor beste lange documentaire heeft gewonnen. Het blijkt geen dichterlijke vrijheid van maker Firouzeh Khosrovani. Haar moeder Tayi trouwde in Teheran letterlijk met een portret van Hossein, omdat hij als student radiologie in Zwitserland niet zomaar kon terugreizen naar zijn thuisland Iran. In voice-over horen we, naast Khosrovani’s commentaar, voorgelezen brieven en herinnerde gesprekken tussen haar ouders. In beeld zien we intussen foto’s en videomateriaal uit het familiearchief. Die intieme flarden worden afgewisseld met gestileerde shots van het ouderlijk huis van de maker van voor haar geboorte en tijdens haar kindertijd, waar zich in de wisselende inrichting telkens subtiel de nieuwe fases aftekenen – zowel in het huwelijksleven van haar ouders als in de Iraanse samenleving.

Speelduur: 88 min. | Land: Iran, Noorwegen | Taal: Perzisch, Frans (Nederland ondertiteld) | Genre: documentaire | Regie: Firouzeh Khosrovani | Cast: Soheila Golestani (zichzelf), Christophe Rezai (zichzelf), Farahnaz Sharifi (zichzelf) | Releasedatum: 26 augustus 2021 | Distributeur: MOOOV Film Distribution The Netherlands

Andere releases van Mooov Film Distribution in 2021:
29 juli 2021 - This Is Not a Burial, It's a Resurrection – Nederlandse trailer
23 september 2021 – Kuessipan – Nederlandse trailer