Header

Martien Meiland en Lennart Driessen maken filmdebuut in nieuwe Sinterklaas film

Martien Meiland en Lennart Driessen maken
hun filmdebuut in
De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje

Vanaf 6 oktober aanstaande in de Nederlandse bioscopen
Vandaag maken Just Entertainment en Messercola bekend dat naast Robert ten Brink, ook Martien Meiland en Lennart Driessen een rol hebben bemachtigd in de nieuwe familiefilm De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje. Zowel voor Martien Meiland, die de rol van kasteelheer op zich neemt, als Lennart Driessen die de rol speelt van wethouder van Vleuten, is dit de eerste keer dat zij te zien zijn op het witte doek. Bovendien kruipt voormalig nieuwslezeres Noraly Beyer in de huid van Burgemeester in de nieuwe familiefilm. De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje is vanaf 6 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.Martien Meiland, bekend van het populaire TV-programma Chateau Meiland, zal als kasteelheer in Spanje zijn filmdebuut maken.

Martien Meiland over zijn rol: “Ik vind het enig om een rol te mogen vertolken in de nieuwe Sinterklaasfilm, dit wordt mijn filmdebuut. Ik vind het ontzettend spannend, maar kijk er enorm naar uit om onderdeel zijn van de film. Toen ik gevraagd werd voor de rol door Lucio Messercola heb ik wel even getwijfeld, omdat het buiten mijn comfortzone is.”

Lennart Driessen, die de mol was in het Belgische seizoen 2020 van Wie is de Mol?, zal in de huid kruipen van wethouder van Vleuten. Ook voor Driessen wordt dit de eerste keer dat hij te zal zijn op het witte doek.

Lennart Driessen zegt het volgende: “Ik kijk uit om deel uit te maken van de cast van De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje. Ik ben altijd in voor iets ludieks en een rol spelen in een bioscoopfilm heb ik nog nooit gedaan, dus toen ik werd gevraagd dacht ik: leuk, dit gaan we doen!’’

Verder zijn er onder anderen rollen weggelegd voor Peter R. De Vries (rechercheur) en Chris Tates (Hugo Hoofdpiet). Net als in de voorgaande De Grote Sinterklaasfilms vertolken Pamela Teves en Filip Bolluyt opnieuw de rol van Mammie en Stan. Ook zien we Party Piet Pablo, TV-kok Giovanni Ciminita als Marco Marsepein, Joshia Albano als Benni Taaitaai en Wes Mutsaars als Paco Post.

Het verhaal:
Als de boeven Mammie en Stan uit de gevangenis komen, besluiten ze wraak te nemen op Sinterklaas. Want hij heeft er tenslotte voor gezorgd dat ze daar terecht zijn gekomen. Ze reizen af naar Spanje om ervoor te zorgen dat Sinterklaas niet naar Nederland kan komen. Wanneer Sinterklaas merkt dat alle deuren van het kasteel op slot zitten en de telefoonlijnen zijn doorgesneden breekt paniek uit, nu kunnen ze niet meer naar Nederland! Lukt het Sinterklaas en de Pieten om op tijd in Nederland te komen of zijn Mammie en Stan ze te slim af?

De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje wordt geregisseerd door Lucio Messercola en geproduceerd door Messercola. Messercola produceerde al eerder succesvolle Sinterklaasfilms die werden bekroond met een Gouden Film. De distributie van De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje is in handen van Just Entertainment. Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje is vanaf 6 oktober aanstaande te zien in de Nederlandse bioscopen.